SHAKLEE RELATED · VIVIX

VIVIX MEMUTIHKAN, MENGURANGKAN JERAGAT DAN PIGMENTASI

Slide4

Selamat berhujung minggu! Hari ni nak cerita tentang vivix lagi. Ramai yang mencari produk memutihkan kulit tapi kebanyakkannya hanyalah memberi kesan sementara dan tak kurang juga berbahaya. Terlalu banyak bahan kimia, bahan terlarang semata-mata ingin memberikan kesan drastik kepada kulit. Bahaya tau kalau putih serta merta ni..

putih dalam 4 hari

putih dengan sekali sapuan

putih dalam masa 7 hari

Kulit kita mengambil masa sekurang-kurangnya 90 hari untuk sel berganti..jadi jangan terlalu ghairah untuk kelihatan putih berseri sehingga membahayakan diri anda. Pilih produk yang benar-benar selamat ok?

Warna kulit kita berbeza antara satu sama lain. Ianya ditentukan oleh pigment yang dipanggil melanin. Enzim utama yang terlibat dalam penghasilan melanin adalah ‘tyrosinase’ . Setiap orang mempunyai warna kulit yang berlainan, ada yang gelap, ada yang kuning, ada yang putih merah, ada yang sawo matang..macam-macam.

FAKTOR YANG MEMPENGARUHI WARNA KULIT

  • Genetik dan bangsa; ini yang menentukan berapa banyak melanosomes dalam setiap melanocyte, bilangan melanosit ,dan bagaimana dan di mana ia diedarkan dalam setiap lapisan kulit. Lain bangsa, lain warna kulitnya..contohnya orang melayu sawo matang kebanyakannya, orang cina putih.
  • Faktor-faktor persekitaran yang mempengaruhi pengeluaran pigmen pada kulit seperti cahaya matahari dan sinaran uv.

Kebanyakan produk pemutih dipasaran menggunakan hydroquinone tetapi sejak isu keselamatan berkenaan bahan ini dipersoalkan, pengeluar mula mencari bahan alternatif yang lebih selamat dan semulajadi seperti:

  1. Flavanoid– bahan semulajadi yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan, seperti soya. Ianya mempunyai kesan biologi terhadap manusia dan haiwan (kesan baik)

2. RESVERATROL– subkumpulan flavanoid yang dapat menghalang penghasilan enzim tyrosinase secara terkawal dan selamat. Ini membantu pengeluaran melanin secara terkawal.

3. Piceatannol – bahan yang diperolehi daripada Resveratrol. Kajian menunjukkan ianya dapat menghalang pigmentasi akibat sinaran Uv yang berlebihan.

 

BAGAIMANA PRODUK PEMUTIH KULIT BERTINDAK?

  • Mengurangkan pengeluaran enzim ‘tyrosinase’
  • Meningkatkan penyingkiran lapisan sel-sel kulit mati untuk menghapuskan lebihan melanin.
  • Penyebaran melanin secara lebih nipis dan sekata; ini dilakukan dengan mengawal gen MITF yang menghasilkan protein dimana protein inilah yang membantu menggerakkan melanin daripada melanosit kepala sel kulit yang lain.
  • Mengurangkan jumlah melanosome yang sedia ada.

 

BAGAIMANA PULA VIVIX MEMBANTU MEMUTIHKAN KULIT?

Tadi adaa ade sebut tentang resveratrol dan peranannya dalam proses pemutihan kulit. Resveratrol merupakan salah satu ‘keajaiban sains’ yang mendapat perhatian dunia tentang keberkesannya dalam mengubati pelbagai penyakit dan betapa hebatnya kuasa resveratrol dalam bidang perubatan , kesihatan dan kecantikan. Beribu kajian dan jurnal telah dihasilkan berkaitan fungsi dan keberkesanan malah keselamatan resveratrol ni.

Resveratrol sahaja sudah cukup berkuasa. Tetapi dengan vivix, anda dapat lebih daripada itu.

Slide3

Bayangkan hanya dengan 1 sudu kecil vivix, anda dapat kesan 10x lebih hebat daripada resveratrol sahaja.

Adakah ianya selamat? Ya. Shaklee diiktiraf selama berpuluh tahun sebagai syarikat yang mesra alam, semulajadi, berkesan dan sentiasa dekat dengan alam.

DR.SHAKLEE 1

inilah sebabnya adaa yakin shaklee selamat dan berkesan untuk semua 😀

OFFER

 

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s