ESP

PROTEIN SOYA DAN KESIHATAN PROSTAT

MANFAAT ESP 3

Ramai yang tahu shaklee, tahu top produknya adalah ESP, iaitu soya yang sangat banyak manfaat dan Non-Gmo. Kebanyakannya ibu-ibu menyusukan anak yang ambil untuk tenaga dan membantu penyusuan. tapi tak ramai yang tahu soya juga mempunyai manfaat besar untuk kaum lelaki. ye LELAKI.

Hari ni Adaa akan kongsikan tentang sedikit info buat encik-encik diluar sana ya.

Apa kaitan soya dan prostat?

 

Walaupun jumlah atau peratusan lelaki yang mendapat kanser prostat di Asia jauh lebih rendah dari negara lain seperti USA, ini tidak bermakna kita boleh memandang ringan hal ini. Risiko tetap ada, jadi langkah berjaga-jaga harus diambil.

Protein soya mengandungi GENISTIN. Ia bertindak seperti hormon estrogen pada manusia dan telah didapati dapat menghalang pertumbuhan sel tumor.

Genistein, telah dikenalpasti sebagai isoflavon yang mempunyai ciri anti-kanser yang kuat. Dalam kajian kultur sel, penyelidik telah menunjukkan bahawa genistein dapat menghalang pertumbuhan sel kanser prostat dan juga memusnahkan radikal bebas sebelum ia menukarkan DNA kepada sel kanser. Di samping itu, kajian juga telah menunjukkan bahawa genistein meningkatkan keupayaan radiasi membunuh sel-sel kanser prostat.

 

Pelbagai kajian telah dilakukan selama berdekad sebelum ini. Satu kajian yang melibatkan populasi yang besar telah dilakukan dan turut membuktikan hubung kait antara soya dan pemusnahan sel kanser prostat.

 

Walaupun begitu, perlu diingatkan ya, tidak semua soya bagus. Hal ni adaa dah ingatkan berkali-kali supaya kita semua menjadi pengguna yang bijak dan dapat merasai manfaat yang sepatutnya daripada soya.

 

Nak tahu pemilihan soya yang terbaik? Disini!

Dah tahu kan manfaat soya untuk lelaki? Bagus 😀

 

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian ESP  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

 

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s