GLA

GLA ATAU EPO? MANA SATU PILIHAN ANDA?

Adaa rasa ramai wanita terutamanya lebih mengenali EPO atau dikenali juga as Evening Primerose Oil..EPO ni serasi dgn masalah kewanitaan dan disebabkan itu lah EPO ni seakan akan vitamin WAJIB untuk wanita..GLA ni apa pulak? apa bezanya?

Kebanyakan GLA yang ada dipasaran dihasilkan dari EPO, manakala GLA shaklee pula diekstrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. ha, jelas tak..kita mengambil suplemen EPO kerana khasiat GLA nya tu, dan dengan shaklee, kita dapat lebih banyak GLA, bermakna lebih berkesan!

BEZA EPO DAN GLA
BEZA EPO DAN GLA

credit to kak N

Suplemen Evening Primrose Oil, atau dengan nama singkatan nya EPO, amat masyhur di kalangan wanita. Ada yang menggunakan sejak dari muda, ada yang mengamalkan bila dah berusia, terutama apabila hampir-hampir menopause, dan tidak kurang juga yang menggunakan setelah berumah tangga, untuk menstabilkan hormon kewanitaan. Pendek kata, ada sesetengahnya yang berkata, “Kalau tak ambil suplemen lain pun takpalah, asalkan jangan skip makan EPO“. Begitu sekali impak EPO kepada kaum wanita!

Di Shaklee, kami tidak mempunyai vitamin yang di panggil EPO, namun, Shaklee ada vitamin yang lebih baik daripada EPO, yang dikenali sebagai GLA Complex. Owh ya, dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E dan Minyak biji matahari.

Kenapa kami konfiden yang GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA – gamma-linolenic acid. Sedikit petikan daripada NCCAM.

 

  • Evening primrose oil is extracted from the seeds of the evening primrose. *

Evening primrose is a plant native to North America, but it grows in Europe and parts of the Southern hemisphere as well. It has yellow flowers that bloom in the evening. Evening primrose oil contains gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid. Essential fatty acids are required by the body for growth and development, and must be obtained from the diet.

 

Jadi, apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex nie?

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan – for those trying to conceive baby!
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

*Source : Shaklee Malaysia

banyak fungi GLA kan..Adaa pasti tak semua kita tahu. GLA ni umpama suplemen wajib untuk semua tak kira lelaki atau perempuan. dan yang bestnya, GLA shaklee lebih unik kerana ianya mengandungi 300mg GLA dalam setiap kapsul dan digabungkan dengan minyak bungan matahari dan Vitamin E untuk meningkatkan kestabilan dan keberkesanannya. Biovailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ianya mampu menyerap kedalam sel dan tisu.

Rugi kalau tak amalkan ni..nak cuba, masa promo nilah masa terbaik 🙂

bulan ni promo hebat tau..jangan lepaskan harga jauh lebih rendah dengan menjadi ahli shaklee!

 

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian GLA tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s