Pelbagai

KETAHUI WAKTU BADAN ANDA MELAKUKAN DETOX

Bismillahirrahmanirrahim..(ada kawan mengingatkan supaya bermula dgn bismillah =) )

Siang tadi ada kenalan yang bertanyakan tentang detox, so nih Adaa nak share sikitlah info tentang detox ni..Bagi yang belum tahu, badan kita ni sentiasa melakukan proses detoxification ye..waktu bile? jom tgk

detox-pic-3

credit

Jadual tubuh membuang racun:

  1. jam 21.00 – 23.00 malam hari adalah waktu pembuangan zat-zat yang tidak berguna/beracun (detoxin) di bagian sistem antibodi (kelenjar getah bening). Selama durasi waktu ini, kita harus dalam suasana tenang atau mendengarkan musik. Jangan sibuk bekerja di waktu-waktu ini.

  2. jam 23.00 – 01.00 dinihari terjadi proses detoxin dibagian hati

  3. jam 01.00 – 03.00 dinihari proses detoxin dibagian empedu, juga berlangsung dalam kondisi tidur.

  4. jam 03.00 – 05.00 dini hari terjadi detoxin dibagian paru-paru, sebab itu akan terjadi batuk selama durasi waktu ini. karena proses pembersihan (detoxin) telah mencapai saluran pernafasan, maka takperlu minum obat batuk agar tidak merintangi proses pembuangan kotoran.

  5. pagi pukul 05.00 – 07.00 detoxin dibagian usus besar, harus buang air, jangan ditahan-tahan.

  6. pukul 07.00 – 09.00 pagi : waktu penyerapan gizi makanan bagi usus kecil, jadi harus makan pagi/ sarapan.

Bagi orang yang sakit sebaiknya makan lebih pagi yaitu sebelum pukul 06.30 makan pagi sebelum pukul 07.30 sangat baik untuk kesehatan

Ha..boleh faham kan..tuh bahasa nusantara tu..hehe yg penting infonya berguna..kiranya badan kita ni secara alaminya melakukan detoxifikasi time malam..

Rutin Adaa sebelum tido ialah ambil herblax 4 biji utk membantu proses detox dan juga siang harinya pengambilan alfalfa..so setiap pagi memang lawas dan selesa..kalo tak..seminggu berapa kali je..dari kecik dah ade masalah ni, sebab tuh dulu, muka kusam, jerawat banyak..sbb detox tak lancar, hasilnya, toksin terkumpul dlm badan dan menyebabkan macam2 penyakit..bila bertemu Shaklee ni, things started to change..badan mula bertenaga, yang penting pembuangan lancar! hehe InsyaAllah, will continue sampai badan betul2 bersih yelah..bertoksin berpuluh tahun, takkan boleh bersih dalam sehari dua ye tak..

apa lagi yang boleh membantu anda untuk detox?

SUPER DETOX SET  SHAKLEE
SUPER DETOX SET SHAKLEE

Jelas kan? jom bersihkan diri!

Untuk mendapatkan promosi MARCH 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SET DETOX ATAU SECARA ALA CARTE menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 


Advertisements

One thought on “KETAHUI WAKTU BADAN ANDA MELAKUKAN DETOX

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s