ESP

RESEPI BANCUH ESP, VARIASIKAN MINUMAN PROTEIN ANDA!

Bulan ni promo ESP kembali, ramai yang tanya cara minum ESP ni..hari ni adaa kongsi sikit ye.

Macam yang Adaa slalu ckp  ESP ni memang PRODUK TERLARIS kami..walaupun memula rasa macam mahal, tapi dengan kualiti yang setanding, memang tak mahal pun..Malah, rasa lebih murah berbanding protein soya lain sebab tin nya punyalah besar tak percaya cubalah beli.

CINTA HATI SEPANJANG ZAMAN
CINTA HATI SEPANJANG ZAMAN

 

ESP ni lain org lain citarasanya, bg Adaa, dengan air suam je pon dah selera heehe Malah, dengan mengekalkan rasa originalnya adalah lebih baik tau..tapi bagi yang agak susah nak telan tapi inginkan khasiat yang terbaik, jangan risau, ade resepi best untuk anda..thanx kak cery sbb kongsikan resepi ni..jom tengok sket..

 

Ini resepi cara2 bancuh ESP yang anda boleh pilih dan try :

  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + SusuAnmum
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana ESP
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • dan banyak lagi!

Hari tuh adaa pernah try dgn freshmilk sejuk uissyyyy mmg mengancam..sedap sungguh rasanye hehe

esp+susu strawberry
esp+susu strawberry

 

Ni pulak bagi sesiapa yang minat dgn smoothies..kak cery ade share jugak (rajin sungguhlah akak ni) buat smoothies guna ESP/Mealshake..yumyum

 

SMOOTHIES
SMOOTHIES

 

Tips2 nak hasilkan smoothies yang powerrrr

 

  • Some smoothie recipes call for ice cubes; try frozen fruit instead. < — menarik ni…daripada kita gune ice cube..kite gune frozen fruit kan…sure sedap…
  • Peel and cut up bananas into 1-inch pieces prior to freezing.
  •  
  • To freeze fresh berries, spread a single layer on a jellyroll pan, freeze the fruit, and store in resealable freezer bags.
  •  
  • Add yogurt, milk, flax seeds, silken tofu, wheat germ, or protein powder to the blender for an extra hit of nutrition. < — bolehla tambah soy protin Shaklee tu… berkhasiatt..
  • If a smoothie recipe calls for sugar, try it first without the added sweetener. You really might not need it, depending upon the natural sweetness of the fruit.
  • Take a second to rinse out the blender right after you use it, even if you’re planning to wash it later; dried-on fruit makes for slow clean-up.

 

JADI APA LAGI…JOM TRY SMOOTHIES NI..(they call it all around good smoothies~”This is a recipe I experimented with to try to get a good amount of vitamins, calcium, protein and fiber in my diet. The great part of this is that I don’t get bored with it (even though I drink it every day) because I can change the type of fruit I use whenever I want.”)

 

Ini satu lagi resepi, boleh cuba ya!

 

Ingredients

  • 1/2 cup nonfat milk
  • 1/2 cup fat-free plain yogurt
  • 1/2 frozen banana, peeled and chopped <– boleh tukar ikutla ape jenis buah yang anda suke
  • 2 tablespoons powdered protein supplement< — gunalah serbuk protin Shaklee atau ape2 serbuk protin..takde pun takpe..tapi kalo tambah ni.lagi berkhasiat dan mengenyangkan.. protin kan sifatnye mengenyangkan…OR kalau takdeESP..boleh gune MealShake Shaklee
  • 1 1/2 tablespoons flax seed< — ni saya tak tahu ape ntah(kalau da serbuk fiber shaklee..bolehla tambah )
  • 1 teaspoon honey
  • 1/2 cup frozen strawberries

Directions~1. In a blender, blend the milk, yogurt, banana, protein supplement, flax seed, honey, and strawberries until smooth.

Nampak menarik dan sedap kan? Selamat mencuba!

 

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

2 thoughts on “RESEPI BANCUH ESP, VARIASIKAN MINUMAN PROTEIN ANDA!

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s