B COMPLEX · ESP · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX

RAHSIA KULIT SEKATA, BEBAS CELA, MULUS, LICIN BERSERI DAN LEBIH MUDA

Hari ni adaa nak buka rahsia..rahsia kulit sekata, bebas cela, licin, berseri..hehe rahsia lah sangat ye tak?

Ingat lg entry Adaa yg ni: Testimoni (18SX): Alfalfa+ESP semakin HOT!!! Nak tahu kenapa? Bagi ibu2 yang dah pernah melahirkan, sure start bimbang dah pasal sagging breast and buttock kan..dan dalam entry tuh ade Adaa selitkan tentang pengguna ESP yang puas hati sebab ‘aset’ makin anjal gitu. hehe Apa yang Adaa nak share ni ade kaitannya dengan keanjalan kulit, kecantikan dan awet muda yang diperolehi lepas mengambil soya secara konsisten.

Macam mana caranya Soya boleh membantu utk dapat kulit yang flawless, anjal, kulit ‘baru’ yang lebih sihat?

Sila baca perlahan-lahan ya sebab dalam bahasa inggeris 😛

 

According to studies soy is an excellent source of protein and anti-oxidants which reduce the signs of aging in your skin.

Soy is a natural anti-inflammatory due to the hefty content of a plant compound present in soybean known as isoflavones. Isoflavones have a two-prong benefit as both a collagen stimulant and an enzyme inhibitor.

 

According to recent research by the Skin Research Center at Johnson & Johnson Consumer Companies, Inc., soy proteins can even out skin tone and texture and reduce the appearance of a wide variety of skin discolorations, such as age or sun spots

Applied topically to the skin, soy increases the elasticity and thickness of your skin, as it stimulates collagen and helps slow the early onset of wrinkles. Soy prevents the sagging of your skin by inhibiting enzymes that wear down the proteins necessary to maintain healthy skin structure.

 

Isoflavones are phyto-oestrogen compounds found in soya beans. They interact in the body with the beta-receptor for estradiol and thus bring about the desired effects that estradiol has: improved cholesterol levels, increased manufacture of bone tissue and fewer menopause complaints.

What’s more, they reduce the risk of undesirable effects of oestrogens, such as the increased risk of breast cancer in women and prostate cancer in men. In test-tube studies showed that isoflavones stimulate the development of skin cells, they reduce the breakdown of collagen and prevent fats in the skin from turning into aggressive compounds.

Revival Soy, a manufacturer of soy products, conducted a study with 40 post-menopausal women between ages 50-65. After taking 20g of soy over a 3 month period, the study found that 93 % of the women taking soy saw skin flaking and discoloration decrease. After 6 months wrinkles began to fade.

Extracted/edited from: 

http://pledgingforchange.com/lifestyle/health/enjoy-soy-for-beautiful-skin-and-better-health.php

http://www.ergo-log.com/soysmoothens.html

http://www.napsnet.com/pdf_archive/15/49674.pdf

 

Tengok tu, soya bukan sahaja melambatkan penuaan, malah bantu kulit lebih sekata dan licin tau..maklum lah orang perempuan ni kalau pakai tudung, memang warna kulit tak sekata..yang terkena matahari tu gelap, yang tutup dek tudung cerah pulak..dah macam pakai topeng pulak hehe

 

Boleh nampak kan betapa pentingnya protein untuk kita, bukan sahaja untuk kecantikan tapi untuk kesihatan juga, apa pula kesannya pada KECANTIKAN  jika kita kurang protein?

 

  • ‘Eye bag’ atau selalu orang panggil ‘panda eye’ iaitu bengkak di bawah mata, terutama pada waktu pagi, mungkin menunjukkan kekurangan protein.
  • Retensi air. Bengkak di sekeliling mata serta buku lali, muka, dan tangan, juga disebabkan oleh kekurangan protein.
  • Ramai orang salah anggap bahawa kuku diperbuat daripada kalsium tetapi sebenarnya kuku diperbuat daripada protein. Kekurangan protein boleh menyebabkan kuku pecah, nipis dan lambat tumbuh.
  • Struktur folikel rambut adalah daripada protein. Kekurangan protein boleh menggangu pertumbuhan rambut yang sihat. L-Sisteina dan L-Methionine adalah asid sulfur amino yang membentuk “keratin,” yang merupakan struktur protein rambut. Kajian telah menunjukkan bahawa suplemen L-cysteine ​​boleh mengelakkan rambut dari gugur dan juga meningkatkan diameter batang rambut. Asid amino telah dijumpai untuk meningkatkan pertumbuhan rambut sebanyak 100 peratus.

 

Terdapat lapan asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil melalui pemakanan harian. Sekiranya kita rasa susah untuk makan protein yang secukupnya setiap hari, kita boleh mencukupkan keperluan protein melalui makanan tambahan seperti ESP. Pastikan anda memilih protein yang berkualiti, semulajadi dan selamat ya.

Banyak manfaat dengan pengambilan protein soya ni..jadi jangan abaikan dan jika anda inginkan kulit yang berseri, apa tunggu lagi..marilah cuba 😀

Bagi yang ingin mencuba, inilah peluang anda. Ada promosi tau. sebelum tibanya GST bulan depan, baik grab 😀

 

MARCH PROMO 1

MARCH PROMO

 

Apalagi..boleh buat stok ni, nanti lepas GST dah lain harganya 😛

Untuk mendapatkan promosi MARCH 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian SET KECANTIKAN KULIT tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s