ALFALFA · CINCH · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · OMEGA GUARD · TESTIMONIAL

CINCH SHAKE SHAKLEE: HILANG 2 KG DALAM 1 MINGGU!

It’s been a while since I wrote about weight management, shape up programme, loose weight. Ramai yang bertanya ”shaklee ni ada tak untuk kuruskan badan?” Jawabnye ada..tapi ini bukan pil2 kurus or magic ye..masih perlu pemakanan yang sihat serta senaman ringan/ringkas..Penting tuh..kalo ade yg mkn terus kurus Adaa pon nk cuba hehehe

 

Macam yang Adaa pernah kongsikan sebelum ni..untuk mendapatkan berat badan ideal, perlu ada 3 komponen:

Detoks (Alfalfa/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin/Omega
  1. Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  2. Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :) ... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin/Omega?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 …Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Bagi ibu2 menyusu biasanya mereka akan ambil ESP, kerana Cinch membantu kalori dibakar dengan lebih cepat sbb ia meningkatkan metabolisme badan, jadi ada yang kata tak sesuai ambil cinch takut ibu tak cukup tenaga dan menjejaskan susu, tapi sebenarnya, menurut nutritionist shaklee,  ibu yang menyusukan bayi juga boleh ambil cinch tau tetapi pemakanan haruslah seimbang ..lagi pun ibu yang menyusukan anak dan yang tidak menyusukan anak, kalori hariannya tidak jauh berbeza..cuma perlu adjust sikit jer

Contoh: Bfast, ambil 2 scoop cinch+half scoop ESP(protein) bersama 2 keping toasted bread. tak berat/ringan sangat kan? so takde masalah kurang kalori untuk menyusu anak dan sebagainya. Kenapa kene add half scoop protein ESP? Sbb anda sedang menyusu, jadi keperluan nutrien/kalori haruslah mencukupi.

Kalau tidak bf, cukup dengan 2 scoop cinch dalam segelas susu. dah cukup kenyang 😀

Bagaimana Cinch boleh membantu mengurangkan berat badan?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

 
more info:
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

Cinch Shaklee terdapat dalam 3 rasa iaitu Vanilla, Chocolate, dan Caffe Latte..Memang sedap!

Kita dengar kata orang yg dah cuba yuk! Tapi adaa letak sikit jelah, kalo x, smp esok x abes entry ni hehe

Ini pulak dr nani credit to kak cery

28 Nov 10, 08:21-nani: .. hi kak shareeza, nani ni,,ingat x yang beli cinch inch +lecithin tu..hehe..progress so far so good….cinch tu best gak..saya minum ngan low fat milk..ok..nani minum cm akak ajar tu antara breakfast n lunch..pastu kan akak suruh makan sikit2 kan..ade 1hari tu saya mmg xmakan ape2 after minum tu…xlapar..xrasa nak makan.but i take dinner b4 7pm..just a very light dinner.n b4 tdo saya makan lecithin..pastu, saya nyer digest mmg lancar,buang air besar a few times a day..buang air kecik mmg byk kali pon sbb minum air min 2L per day.so i really hope it works 2loss weight

29 Nov 10, 04:14-nani: hari ni nani minum cinch around 11.30am, and xmakan ape2 until 6pm baru minum sup.coz xlapar pun…

30 Nov 10, 08:33nani: akak,smlm nyer progress, minum dalam kol 11am,lunch mkn popia 3kg je sbb dah kenyang.. eh..makan popia 3ketul je..hehe..slah type..pastu kenyang sampai kul7.30pm baru dinner makan sup sayur without rice.hirup sup je.hehe.yg bestnyer cinch ni,wat perut nani xlapar giler pg2.sbb biasa perut bgn dulu....kdg2 kul6pg tu dh lapar giler.sbb perut bangun dulu.tp skang xdah.dh ok.hehe..i like

1 Dis 10, 05:30-nani: akak..gud news..i lost 1.5kg..hehe.. in about 1week la..ok la tu akak kan?hihi

4 Dis 10, 09:00nanipinggang dah kurang 1inch la akak..hehe

5 Dis 10, 12:03-nani: hehe..ingat dah abes ni nak ambik lagi kak cery..hehe..ready for the stok yea

Apa yang beliau consume?…semestinya Cinch Shake dan jugaLecitin...

Best kan?

Before u decide to start loosing weight with Shaklee Cinch, adaa nk tunjuk satu video 🙂 pastu leh contact adaa ye hihi. Jom turunkan berat secara sihat dengan SHAKLEE!

Untuk mendapatkan promosi FEB 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian SET KURUS/PENGURUSAN BERAT BADAN tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “CINCH SHAKE SHAKLEE: HILANG 2 KG DALAM 1 MINGGU!

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s