PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

SHAKLEE SEKADAR BISNES ‘CUKUP MAKAN’ ATAU ‘MEWAH’?

Bismillah..hari ni Adaa cuma nak perjelas soalan sesetengah orang yang bertanya tentang bisnes shaklee, adakah sekadar bisnes sampingan atau utama?

Orang selalu tanya adaa, ”awak full time ke buat shaklee?” ”banyak ke dapat”?

itu soalan biasa..sesiapa pun yang nak berbisnes pasti tertanya-tanya tentang untung, pulangan yang akan mereka dapat..kalau bisnes tu merugikan siapa nak buat ye tak?

berbalik kepada soalan tadi, JAWAPAN semuanya bergantung kepada diri anda sama ada nak menjadikan ianya bisnes yang sekadar cukup makan, atau mewah.

  1. BOLEHKAH SAYA BUAT FULL TIME/PART TIME?

sebenarnya, tak kisah buat part time ke full time ke dua-dua memerlukan USAHA FULLTIME . faham maksud Adaa?

begini, bagi Adaa tak jauh beza pun buat part time atau full time..asalkan anda ada peruntukan masa dalam 2 3 jam sehari untuk FOCUS pada bisnes shaklee, dah mencukupi. bagi Adaa tiada istilah full atau part time yang ada adalah FULL TIME EFFORT. walau sejam ke dua jam ke sehari ke kita bekerja, yang penting KESUNGGUHAN yang ditunjukkan tu sebab itu yang akan menentukan KUALITI usaha kita.

Jadi, adaa selalu pesan pada downline ke atau sesiapa yang nak buat bisnes..dalam shaklee, part time ke full time ke, sama je, janji usaha tu jangan separuh, tapi sepenuhnya..baru ada hasil. Kalau tidur pun kan, kalau tidur sepanjang hari tapi tidur-tidur ayam, tak hilang jugak mengantuk kan, tapi walau tidur 5 minit tetapi betul-betul lena, boleh hilang mengantuk. Sama juga dengan shaklee tadi, kalau usaha ngelat-ngelat, menyambil-nyambil kata orang, memang lah ambil masa sehari (full time)..tapi kalau sunguh-sungguh, 2-3 jam dah cukup(part time). Jadi, anda pilih.

  1. BOLEH MEWAH KE DENGAN SHAKLEE?

Ok, ini soalah cepumas..ada orang nampak, boleh dapat sekadar RM500, RM1000 dengan shaklee..’lepaslah duit PTPTN…lepas lah duit pampers anak, lepaslah duit minyak..’ ye betul tanggapan anda tu..tapi itu MULANYA. memang Adaa tak nafikan ramai yang beranggapan bisnes ini sekadar cukup makan.

 

Mungkin kami tidak tunjukkan aset kami, wang ringgit kami, kereta mewah, rumah banglo, barangan perhiasan dan baju berjenama tetapi tidak bermakna kami takde semua tu. Peluang shaklee sangat besar..limitless. sebab dalam bisnes, semuanya bergantung pada anda. nak tentukan bisnes ini mewah ke sekadar side income ke, itu pilihan anda.

Ada yang sekadar nak side income, jadi side income jugalah yang dia dapat. Ada yang nak jadikan shaklee lebih dari itu, maka mewah lah yang dia dapat.

Ini peluang yang shaklee tawarkan:

PROGRAM GANJARAN

PROGRAM KERETA

PROGRAM INSENTIF

nak tahu lebih detail? boleh kita sembang panjang..tapi ada satu yang Adaa pasti korang nak tahu kan..


Slide14

 

Ini adalah pendapatan yang anda dapat hanya dari program ganjaran dan insentif. Ini sekadar average..lebih banyak usaha anda, lebih tinggi dari ini anda boleh dapat. Kira lah sendiri..kebanyakan rakan-rakan sebisnes adaa melangkaui table kat atas tu..jadi cukup makan atau mewah? Jangan salah faham ye, bukan Adaa nak bermegah cuma adaa ceritakan fakta. Adaa pasti anda juga pasti ingin tahu berapa yang anda boleh jana melalui shaklee kan..

Depan mata Adaa sendiri dah ramai yang pendapatannya 6 angka, dan bukan satu bulan sahaja ye..stabil 6 angka. STABIL..jadi, kalau anda tanya Adaa shaklee ni cukup makan atau mewah, anda nilaikan.

Adaa tak nafikan, ramai juga yang terkandas, tetapi, ada sebabnya..bukan silap plan perniagaan shaklee, tetapi mereka memilih untuk tidak meneruskan. jadi sekali lagi, semuanya atas PILIHAN ANDA. kesimpulannya, mewah atau tidak, berjaya atau tidak, anda tentukan.

Jika anda berminat nak tahu lebih detail, atau nak memulakan perniagaan dengan Shaklee, Adaa ada disini untuk membantu dibawah empayar adaa sendiri yang telah melahirkan ramai leader dengan pendapatan 4 angka.

Kami mempunyai MENTOR YANG HEBAT, KUMPULAN SOKONGAN YANG CUKUP BESAR, KEPIMPINAN YANG HEBAT dan pastinya, dengan usaha dan komitmen anda, anda pasti boleh berjaya seperti kami. bergerak secara perseorangan akan mudah goyah, jadi anda perlukan MENTOR, dan bergerak dalam KUMPULAN yang bagi adaa, dah jadi macam keluarga 😀

dan ya, kami buat secara ONLINE & OFFLINE. Adaa sendiri mempunyai ramai downline yang hanya adaa temui setiap hari di Internet..coaching online, chat dan sebagainya..tiada batasan. yang penting ANDA MAHU!

Berminat? jom!

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s