Uncategorized

SUSU MERUDUM? SUKAR BANGUN TIDUR? MIGRAIN? ELAK KOMPLIKASI BERSALIN?

Dulu bila lihat di tv, yg kita tau kalsium baik untuk tulang, baik untuk gigi..tu je ke? Sebenarnya bnyk lagi fungsi kalsium yang kita tak tahu atau terlepas pandang contohnya:

  • Membina & mengekalkan tulang dan gigi yang kuat
  • Memungkinkan pembekuan dalam darah
  • Mengeluarkan hormon dan enzim dalam badan
  • Mengawal muscle contraction (selalu kejang2, x cukup kalsium lah tu)
  • Menstabil,membantu dalam proses penyerapan oleh sel
  • Membantu pengeluaran tenaga

Shaklee ade ke jual kalsium? Adaaaaa..nama nya Ostematrix..mcm dalam artikel Adaa sebelum ni here Adaa ade terangkan kesan kekurangan kalsium ni..jangan ambil ringan ye..bagi yang liat nak minum susu tu..ha ini boleh membantu anda..senang aje, telan 2-4 biji sehari 🙂 Selain tu boleh ambil makanan tinggi kalsium mcm ikan bilis, keju, sayuran hijau sepert brokoli, kekacang, soya , dan sardin. TAPI ingin Adaa highlight kan disini bahawa semasa process memasak dan pengendalian makanan kita, tanpa sedar telah menggangu khasiat dan kandungan kalsium dalam makanan tersebut..kiranya kalo ade 100% kalsium, dah masak gitu gini tinggallah dalam 60% ke..Sbb tulah saya suka Ostematrix! Mudah, Lengkap, Bagus3..heheh

SIAPA PERLUKAN KALSIUM?

Jika anda ni tak pasti anda memerlukan kalsium atau tidak (semua pon perlu sebenarnye, tak kira kanak2, lelaki atau wanita) mungkin ini boleh dijadikan guide line untuk anda:

credit to kak N

  1. sering keletihan
  2. sering mengalami sakit belakang
  3. anggota badan sering cramp
  4. sakit bahagian leher dan tengkuk
  5. tumit kaki pecah dan kasar
  6. susah bangun tidur
  7. sakit kepala yang kerap @ migraine
  8. sering sakit gigi
  9. Ibu yang menyusu : anak yang disusukan sepenuhnya dengan susu ibu lambat tumbuh gigi.
  10. Ibu yang menyusu : perlukan kalsium, susu berkurang terutama semasa PMS atau mula menurun

Kalau anda ada salah satu simptom di atas, tandanya anda memerlukan Ostematrix:)

Bagi Adaa, semua daripada kita memerlukan kalsium..ianya satu keperluan asas tubuh kita. Ramai yang tanya adaa, waktu mengandung je ke kena amalkan kalsium..pastinya TIDAK! tak kira kanak-kanak, remaja, dewasa, tua, mengandung atau tidak, semuanya perlukan kalsium yang mencukupi. Barulah kita sihat dan kuat!

Bulan ni istimewa sebab shaklee bagi SPECIAL PROMO

PROMO FEB 15 2
BUY 2 GET 5% OFF

NAK LEBIH PENJIMATAN?

PROMO FEB 15
BUY 6 FREE 1

ini harga retail ye..bagi ahli, lagilah murah..berganda murahnya..

Untuk mendapatkan PROMO FEBRUARY 2015 boleh hubungi Adaa ye atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “SUSU MERUDUM? SUKAR BANGUN TIDUR? MIGRAIN? ELAK KOMPLIKASI BERSALIN?

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s