ALFALFA · B COMPLEX · LECITHIN · MEALSHAKE · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · ZINC

SHAKLEE VITAMIN MAHAL?

Mahal ke eksklusif? ke murah? Mula2 dulu Adaa langsung x terfikir nak cuba apa2 supplement..mmg x berminat lah, bak kata org skang malas nak amek pot haaa hehe tapi bila kesihatan merudum..hape pon tak mampu nak buat..rumah pon tak mampu nak urus padahal bukan besar sgt apartment kami dulu..letak kepala je tido letak je tido..hermm mcm mana tuh? sampailah Doktor Aishah (nama sebenar hehe) nasihatkan Adaa makan supplement, barulah nak  mencari..dan bertemulah dengan Shaklee..mula2 mmg rasa mahal tapi demi nak sihat, try aje lah..hehe set yang Adaa ambil memula dulu VITALEA+BCOMPLEX+VIT C+ESP+FIBER..sekarang VITALEA+BCOMPLEX+VIT C+ALFALFA+OSTEMATRIX+ESP+FIBER+GLA+VIT E+LECITHIN+ semua haha  dah penuuh satu peti ais untuk Adam, Eilman dan Fahry pulak MEALSHAKE+OMEGA+VITAMIN C CHEWABLE  yang yummy! LOve, loVE Them aLL!

 

 

Bila dah cuba, wang yang mulanya rasa macam ‘terbang’ tadi tu rasa berbaloi sbb rasa bertenaga, dapat layan anak seharian kat umah, walaupun pregnant mampu menapak dan memanjat rumah di tingkat 5 tuh dengan jaya nye..kdg2 siap bawak barang2 yang banyk (sbb husband kene dukung Adam yang berat 15-16kg masa tu)..masak, kemas rumah, Alhamdulillah dah mampu..walaupun pada mulanya ambil vitamin untuk lebih bertenaga tapi kesan lain pulak yang Adaa dpt, n for sure positive one lah..contohnye..Gestational Diabetes terkawal, bersalin kali kedua dan ketiga jauh lebih bertenaga dari yg first (tidak memerlukan sebarang ubatan) , luka cepat baik, dan yang paling best kali ni dengan bantuan Shaklee (dan izin Allah juaa) Adaa berjaya bf Eilman dan juga Fahry ..fahry sekarang dah setahun 6 bulan dan masih menyusu sepenuhnya..Syukur sgt2…tak ternilai rasanya..Adam dulu setitis pun tak merasa..hukhuk tapi Ibu loves u all!

PENGARANG JANTUNG
PENGARANG JANTUNG

soalnya sekarang, adakah betul shaklee ni MAHAL?

Kalau ditanya, harga sebotol memang rasa mahal berbanding jenama lain dipasaran, tapi ingat ye, pengguna kena bijak membeli..jadi buat perbandingan secara betul.

Adaa bagi contoh 1 vitamin , VITAMIN C

Sebotol vitamin C harganya RM92, TETAPI ada 180 biji dalam tu, maksudnya sebiji cuma 50 sen, berbanding dengan jenama lain yang mungkin harganya RM60 TETAPI hanya ada 30 biji..kan beza tu..sebenarnya Shaklee adalah jenama yang sangat terkenal dan harga yang sangat berpatutan, malah jika dibandingkan dengan kualitinya, ia sebenarnya MURAH! 

Ni Adaa nk share satu testi dari customer Genkimomma yang kata awalnya rasa mahal tapi dengan benefit yang dia dapat..dia berpuas hati..jom baca!

Sue merupakan salah seorang customer baru GenkiMomma, dan juga pertama kali mencuba produk Shaklee. Beliau sememangnya mengutamakan kesihatan, dan sebelum ini juga pengamal suplemen tegar yang dibeli dari farmasi biasa.

Masih ingat lagi, 1 Ramadhan yang lepas saya terima SMS darinya yang ingin mencuba suplemen Shaklee dengan tujuan untuk menambah tenaga, mencantikkan kulit, mengelakkan rambut gugur dan membuang sedikit lemak di badan.

Jadi suplemen yang beliau ambil buat permulaan ialah B-Complex, Vita-C, Zinc & Fiber unflavored. Dan, jom ikuti apa kata Sue selepas seminggu mengambilnya…

“Saya rasa baru tak sampai seminggu ambik vit tu semua. Tapi perasan badan tak letih, ngantuk, hubungan suami isteri ++ baik. Tak sangka… tapi rasa perubahan!”

 

Alhamdulillah, seriously saya juga tumpang happy!!!

Inilah kelebihan mengambil suplemen, terutama suplemen Shaklee. Asalnya kita mungkin mengambil suplemen untuk tujuan A-B-C, namun, tanpa kita sedari, kita turut menikmati khasiat X-Y-Z yang pastinya sangat-sangat berbaloi dengan RM yang telah anda belanjakan! Suami pun bertambah sayang… opppsss!

Owh, saya tahu, ramai yang menyangka vitamin Shaklee nie mahal, kan? Tak kurang juga yang menggelarkan Shaklee sebagai vitamin mewah. Sebenarnya, tidaklah mahal manapun jika nak dibandingkan dengan harga kesihatan anda.

“Bagus vits ni sume kak. Berbaloi2 dengan harga.
Saya ingatkan Shaklee ni mahal. Heh”

Jadi, mahal atau tidak? Anda putuskan sendiri 😀

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “SHAKLEE VITAMIN MAHAL?

  1. Sebenarnya, bila diperhati betul2 harganya tahap mampu milik. ikutlah jenis2 vit nya tp kalau rasa kesan dia, kita dah tak kisah dgn harga sbb kesihatan x boleh dibeli.

    Like

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s