MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

‘SURVIVE’ OR ‘SUCCEED’?

Pagi ini rasa nak berkongsi satu video yang cukup memberi inspirasi..sesuai lah dengan  nama blog adaa kan? hehe dah lama sebenarnya tak menonton sebarang video, tapi pagi ini adaa cukup tertarik dengan satu video pendek di youtube.

intipatinya ringkas dan sangat dekat dengan kita semua..dan satu yang adaa tertarik ialah caption ‘survive’ or ‘succeed’?

dalam hidup ni kita cuma ada 2 pilihan, samada kita mahu bertahan di fasa hidup kita sekarang atau mahukan lebih lagi..Apa maksudnya survive tu? maksudnya hidup sekadar cukup makan..setiap hari lepas lah duit makan, duit bayar bil, bayar tadika anak, pampers anak, duit minyak, duit tol..bak kata orang, ngam-ngam..takdelah terdesak atau mengemis..dalam erti kata lain..’ZON SELESA’ yang sebenarnya tak berapa nak selesa pun..tapi kita berpuas hati sebab masih ‘survive’.

atau, kita pilih untuk mengambil risiko dan pergi lebih jauh..kejar impian, luaskan kekayaan, capai kejayaan..berani tak kita untuk keluar dari ZON SELESA kita? memang pada awalnya kita akan rasa kejatuhan yang dalam sebab kita mengambil risiko kan, dan kita tak tahu apa yang menanti kita..tapi itulah manisnya perjalanan hidup ni..sebab jatuh sekejap ni lah ramai orang memilih sekadar untuk ‘survive’..sedangkan, bersusah payah, ‘struggle’ ni cuma seketika, dan nanti hasilnya pasti indah..tapi soalannya, adakah kita MAHU?

contoh mudah..setiap kali exam, kita lulus..tapi cukup ke dengan sekadar lulus, atau kita nak cuba study lebih, korbankan waktu tidur sikit, bersusah payah struggle untuk dua bulan, dengan impian nak dapat 9A1 dalam SPM..mana satu kita pilih?

ok, enough said..anda tentukan..renung kembali diri kita, hidup kita..cukup dengan survive?

to all my STAR MASTER dearies..choose wisely 😀

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “‘SURVIVE’ OR ‘SUCCEED’?

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s