ESP · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

Punca dan cara mengatasi PAYUDARA KENDUR DAN LEMBIK~

Rasanya ini salah satu dilema wanita yang jarang2 dikongsi..pertama sekali maaf Adaa menulis tentang isu sensitif ni, tapi Adaa tahu ramai dikalangan wanita mempunyai masalah ni dan segan nak bertanya kan? Jadi harapnya perkongsian ni membantu serba sedikit 🙂

Jom lihat sikit anotomi payudara

Women’s breasts contain fatty tissue, connective tissue and ligaments, which surround glandular tissue. The glandular tissue is made up of lobes (groups of milk glands or lobules) connected to milk ducts. The pectoral muscles of the chest lie underneath the breasts, but the breasts themselves have no muscle tissue. Breasts only have fragile ligaments, connective tissue, and skin for support-here

Sebelum Adaa beritahu cara mengatasi SAGGING BREAST atau PAYUDARA KENDUR ni, eloklah kita tahu dulu punca nya kan. Ada yang kata sebab breastfeeding sampaikan ramai yang taknak breastfeed anak atas alasan nanti payudara kendur. Betul ke sebab breastfeed? Ha..meh nak cerita..

Punca Payudara kendur atau Sagging breast

  • Pertama nya sebab lumrah alam hehe cuma bezanya cepat atau lambat perkara ini berlaku bergantung pada genetik kita..Ada yang cepat, ada yang lambat..
  • Kedua, kehamilan. Ramai yang menyangka breastffeeding penyebab payudara kendur..(bukan salah anak menyusu hehe) tapi kehamilan sebenarnya yang menyumbang kepada masalah ni..Semasa hamil, hormon kita tidak stabil, payudara semakin membesar dan sebaik sahaja bersalin, payudara akan kembali hampir ke bentuk asal. Jadi bukan breastfeeding penyebabnya ye..
  • Ketiga, umur. Semua manusia akan melalui fasa tua atau aging..Semakin umur meningkat, jumlah kolagen dalam badan turut berkurangan. Malah pada umur awal 20-an lagi jumlah kolagen yang tinggal hanya beberapa peratus sahaja! Apabila kolagen yang bertindak sebagai gam kepada sel2 badan mula berkurang, maka tak hairanlah kulit dan payudara kita mudah menjadi kendur. Macam dalam anotomi diatas, payudara kita tiada otot, cuma ada ligamen, tisu penyambung dan kulit sebagai penyokong..jadi yang menguatkan struktur kulit kita tadi adalah kolagen..sebab tu penting sangat kolagen ni.
  • Faktor pemakanan, merokok, masalah BMI,bilangan kehamilan turut menjadi faktor payudara kendur. Masalah BMI ni kalau kita pernah gemuk, lepas tu kurus, atau pun masa hamil kan kita gemuk..lepas tu kurus..jadi ada regangan sel yang berlaku dan menyebabkan kulit dan payudara kendur.
  • Senaman. Siapa sangka senaman pun menjadi punca payudara kendur..huhuhu bukan tak boleh bersenam ye, tapi haruslah menggunakan bra yang betul sewaktu bersenam. Satu kajian British menunjukkan senaman menggunakan bra biasa akan meletakkan tekanan dua kali ganda pada payudara..jadi kene guna sports bra ye kawan2..
  • Regangan dan umur. Walaupun tak pernah mengandung, atau tak pernah gemuk-kurus-gemuk-kurus, tapi kemungkinan payudara kendur tetap ada disebabkan faktor umur tadi. Kekurangan kolagen sebagai tisu penyokong dan penyambung menyebabkan payudara mengendur.

Cara mengatasi payudara kendur

Selain daripada menggunakan bra yang sesuai, elakkan merokok, pemakanan yang seimbang, payudara kendur juga boleh diatasi dengan pengambilan supplemen.

Vitamin C dan vitamin E– bertindak sebagai antioksidan dan membantu kepada keanjalan payudara

Protein- satu keperluan asas untuk sel yang sihat dan menyediakan kolagen kepada tisu badan supaya kukuh dan tegang

Kolagen– Mencukupkan keperluan kolagen dalam badan yang menurun secara drastik dengan peningkatan usia

SHAKLEE?

Ini memang HOT PRODUCT! sampai licin sokmo huhu

Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja

Bulan ni shaklee baru sahaja beritahu ya, kemasukan kolagen pada tahun hadapan pending dalam 9-12 bulan, jadi untuk memastikan semua pengguna dan peminat tegar kolagen shaklee tak keputusan stok, shaklee buat satu lagi offer best iaitu, BUY 3 FREE 1 SHAKLEE COLLAGEN POWDER TILL 31 DEC 2014. Jadi, bukan sahaja dapat free sekotak, malah dapat FREE MEMBERSHIP  sekali..memang untung!!

dan yang lagi best, bukan kolagen sahaja…

BUY 6 FREE 1
BUY 6 FREE 1

 

BUY 2 GET 5% OFF
BUY 2 GET 5% OFF

ha..VITAMIN E DAN VITAMIN C juga on SALE!!!

Untuk mendapatkan promosi DECEMBER 2014 ini, boleh hubungi Adaa ya tetapi,

Untuk pembelian SET UNTUK PAYUDARA  ini atau pembelian produk secara individu ( ala cart gitu)   menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

:::

 

Advertisements

10 thoughts on “Punca dan cara mengatasi PAYUDARA KENDUR DAN LEMBIK~

  1. saya mengalami masalah payudara kendur pada umur sudah mencecah 18 . perkara ini sangat membimbangkan saya dan membuatkan saya hilang keyakinan diri . mcm mana nak tegangkan balik payudara ? saya amat malu dgn diri saya

    Like

    1. Kesan bergantung pd badan seseorang..ade yg kadar toksin tinggi ambil masalah sket ade yg sihat..cepatlah kesannya 🙂 harga meh pm adaa ye..adaa bagi harga mampu2 jer..lagipon bulan ni promosi ESP tau..

      0179329859

      Like

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s