VITAMIN C

PENGAMBILAN VITAMIN C DIWAKTU PAGI BANTU KURANGKAN BERAT BADAN

Selamat pagi! Alhamdulillah dapat menulis lagi pagi ni..dalam hujan yang tak henti-henti dipantai timur ni..moga rumah tak dinaiki air..kang tengah syok2 menulis tiba-tiba naik pulak air hehe

Pagi  ni adaa nak share satu info ringkas dan mudah sahaja..tentang pengambilan VITAMIN C DIWAKTU PAGI..tak kisahlah suplemen ke, makanan kaya vitamin c macam oren ke..yang penting ada vitamin C.

VITAMIN C ni seperti yang kita ketahui sangat membantu dalam penghasilan kolagen, mencantikkan kulit dan memelihara sistem imun. Satu lagi peranan yang mungkin ramai dari kita terlepas pandang adalah fungsinya dalam membantu penurunan berat badan secara efektif.

MACAM MANA IANYA BANTU KURANGKAN BERAT?

 

PENGOKSIDAAN LEMAK

Bagi orang yang mengambil atau mengamalkan pengambilan jumlah vitamin C yang mencukupi setiap hari, mereka cenderung mengoksidakan lemak sebanyak 30 peratus lebih dari biasa ketika senaman.

Oleh itu , pengambilan vitamin c atau makanan yang kaya dengan vitamin C pada waktu pagi sebelum anda menjadi aktif boleh meningkatkan pembakaran lemak . Walaupun tanpa rutin latihan berstruktur pada waktu pagi, kita lebih cenderung untuk menjadi lebih aktif dan melakukan lebih kerja  pada waktu siang berbanding pada waktu malam . Tidak semestinya dengan senaman berat, jadi hanya ambil vitamin C pada waktu pagi dan pastikan anda kekal aktif bagi menjamin pembakaran lemak.

 

CARNITINE

 

Carnitine adalah bahan yang dihasilkan di dalam hati dan buah pinggang dan disimpan dalam otot , jantung, otak dan sperma , menurut Pusat Perubatan Universiti Maryland . Ianya penting untuk menukarkan lemak kepada tenaga dan bahan ini diaktifkan dengan kehadiran vitamin C. Ini merupakan satu lagi sebab untuk mengambil vitamin C pada waktu pagi. Dengan pengambilan vitamin C pada waktu pagi ianya dapat membantu memulakan proses pembakaran lemak dengan lebih awal. Menurut kajian yang dijalankan oleh Universiti Negeri Arizona, pengambilan vitamin C yang mencukupi setiap hari adalah sangat penting untuk mengurangkan lilitan pinggang dan Indeks Jisim Badan , atau BMI .

senang kan? Jadi cuma pastikan anda ambil makanan kaya vitamin C atau lebih mudah, telan sahaja sebiji vitamin C shaklee!

vit c

Untuk pembelian VITAMIN C menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

 

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “PENGAMBILAN VITAMIN C DIWAKTU PAGI BANTU KURANGKAN BERAT BADAN

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s