MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

DIARI WAHM: DARI ZERO-HERO..

Salam dan selamat pagi! hujan tak berhenti mencurah-curah hampir dua hari..dah lama tak merasa suasana hujan macam ni..adakah musim tengkujuh sudah tiba?

from-zero-to-hero1

Pagi-pagi hujan ni syok pulak masuk opis..hehe bukan jauh pun..bangun dari katil, keluar bilik, masuk bilik sebelah haha inilah tempat kerja adaa..nak masuk pakai bedak sejuk pun boleh, tak mandi pon takpe gi kerja ups!

Saja nak berkongsi cerita pendek pagi ni..apa yang from ZERO-HERO ni? superpower ke i ni? bukan..

Setiap orang pernah mengalami fasa kejatuhan, downfall..well so do i..Adaa rasa bila balik dari UK, adaa bahagia je, berkahwin ade anak..tapi satu yang adaa susah nak dapat, kerja. Tapi masa tu adaa rasa ok lagi, masih mencari seperti biasa, cuma susah betul nak dapat kerja masa tu..Walaupun kelulusan ade, 1st class, tapi tetap tak menjanjikan tempat untuk adaa bekerja..masa  tu agak kecewa..tapi Umi adaa kata ‘takpe, umi lagi suka tengok anak Umi berniaga’ jadi adaa jadikan itu sebagai pendorong. Walau hanya dirumah, jaga anak, tak bermakna adaa tak boleh bekerja..

Umi dulu bukanlah kelulusan tinggi, dan dia pernah merasa segala kesusahan membesarkan kami adik beradik..bekerja kerajaan, tetapi berapa sangatlah dia dapat masa tu..kelulusan cuma setakat Sijil aje waktu tu..jadi dia tekad nak berniaga..tapi umi ni hatinya sangat pemurah..buka kedai runcit pun lebih kepada nak bersedekah hehe..jadi memang tak hiduplah kedai tu..tapi kedai Dobi umi adaa ingat umi mula buka awal2 tahun 90-an gitu..dan masih ada sehingga kini..diuruskan oleh Abang adaa semenjak Umi meninggal..jadi umi ni passionnya pada business..sebab tu umi menyokong adaa berbusiness..yang kerja pon ade, 2 kakak adaa bekerja, tapi masih berbisnes 😀

Ok, adaa ambil keputusan nak bisnes baju baby..tapi modal nya besar..masa tu drop ship belum famous pon..itu satu cabaran..bila kawen umur agak awal ni, balik pulak dari Uk tak bekerja, mulalah ade mulut2 yang berbunyi kan..bila dengar adaa kata adaa surirumah, masing2 terus look down on me..really hate it but itu hakikat..bila surirumah ni orang akan terbayang, tak lulus belajar, kawen muda, duk umah jaga anak..tapi adaa malas nak terang panjang-panjang..hadap jelah..

Lama adaa mencari kerja yang sesuai dengan ibu dirumah ni..macam2..ye betul..macam2..setahun dua tahun, mencuba itu ini..duit pon makin menipis..itu bagi adaa, downfall adaa..tak bekerja, kene pandang semacam, sen pon takde..stress sangat. Tapi perancangan Allah tu indah..Allah kurniakan adaa mengandung anak kedua, dan melalui itulah adaa kenal SHAKLEE..

Adaa start shaklee pun bukan mudah..Adaa bermula dengan pemergian Umi..duit yang Umi tinggal itulah adaa jadikan modal..wpon hanya RM65..sedih kan..adaa bermula dari bawah..zero ilmu tentang IT, zero ilmu tentang vitamin, zero ilmu tentang shaklee, zero sen hehe tapi sebab Shaklee ni berkesan dengan tubuh adaa, banyak membantu sepanjang adaa hamil sampai melahirkan Eilman..adaa cuba mengenal, belajar..TAK KENAL MAKA TAK CINTA kan..fasa2 awal memang kerja keras..

  • belajar buat blog
  • belajar pasal vitamin dan penyakit
  • belajar bersosial guna fb
  • belajar segala macam tentang IT

semuanya diluar kemahiran Adaa..dan adaa tak pergi kelas mana-mana pun..hanya buat dengan bantuan En. Google. belajar lah sendiri..dan mentor adaa ketika itu hanya kak Cery..dah jutawan pun sekarang..banyak yang kak cery ajar adaa tentang shaklee..sampailah sekarang..masih setia memberi tunjuk ajar..tak tahu mcm mana nak berterima kasih.

KENANGAN NAIK STAGE SARAT MENGANDUNG :d
KENANGAN NAIK STAGE SARAT MENGANDUNG :d

Sedikit demi sedikit..dari berseorangan..adaa mula berkongsi dengan orang-orang diluar sana..orang yang adaa tak kenal, tak pernah jumpa..lama-lama adaa berdua, bertiga..dan kini adaa dah ada empayar sendiri..STAR MASTER..dah beratus orang dibawah adaa dan kawan2 yang lain..syukur pada Allah..

Sekarang dah tak zero lagi

  • dah pandai berblogging
  • dah pandai pasal penyakit dan vitamin
  • dari 0-4 angka dan 5 angka
  • dah pandai bersosial (dulu saya sangat private orgnya)
  • dah jadi leader 😀

dan yang paling penting, kemana-mana adaa pergi, kalau dulu adaa jawab dengan tak yakin adaa hanya surirumah, tapi kini adaa boleh jawab ‘buat bisnes kat rumah’ ..kenapa adaa yakin? sebab bisnes ini bukan calang2 pulangannya..kuat kerja kita, banyak juga hasilnya..jadi adaa bangga dan bersyukur kerana dapat bantu keluarga adaa walau hanya dari rumah. 😀

wpid-photogrid_1402238781450_wm.jpg
NAIK STAGE DENGAN BABY FAHRY, TAK CUKUP TANGAN PEGANG KUNCI, TROFI, ANAK LAGI..

Sekarang adaa ade impian baru, bukan sekadar untuk diri sendiri tetapi untuk rakan2 seperjuangan..

Adaa nak mereka juga merasa 4 angka walau hanya dengan handphone,laptop dan duk rumah..cuma kena

  • Rajin
  • ada goal
  • Ade push factor
  • Istiqamah
  • mahu belajar dan berusaha.

InsyaAllah, adaa nak bertemu dengan lebih ramai orang diluar sana yang ingin mengubah ekonomi mereka dan sanggup berusaha. Moga Adaa bertemu dengan korang 😀 Adaa akan cuba sedaya adaa untuk transform korang from 0-hero! Adaa akan tunjukkan cara, bimbing anda rapat2..Ramai dah berjaya, dan sekarang ini giliran anda pula!

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “DIARI WAHM: DARI ZERO-HERO..

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s