MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

SURIRUMAH DENGAN KENAIKAN GAJI 4 ANGKA SEBULAN

pagi! siapa pula surirumah bergaji ni? Suami bagi gaji ke?

Dah nama suri rumah nak bergaji apa pulak ye tak? takdelah, beberapa hari yang lepas adaa borak dengan suami..kenang balik masa lalu hehe Dulu cita-cita nak jadi pharmacist di Jepun, tapi kerajaan hantar sebagai Engineer di UK..takpe..belajar jelah..4 tahun disana balik dengan Master 1st class honour dalam Chemical Engineering..minta kerja sana sini, tapi takda yang sudi ambil..sadis..

Waktu sebelum habis belajar, Petronas dah pesan suruh hantar resume pada diorang..wah..harapan tinggi ni..tapi perancangan Allah tu berbeza..waktu tahun adaa grad tu lah Petronas keluar satu peraturan baru: suami isteri tidak boleh kerja sebumbung bawah Petronas..berkecai..sebab husband scholar petronas, sah2 dia akan keje situ..jadi..kat rumah jelah tempatku.

Bila dah tahu nak buat apa, anak baru sorang, bosan duk rumah, mula mencari idea nak buat apa yang boleh jana duit..cuba segala macam kerja secara online, tapi kebanyakannya scam, dan merugikan. Dipendekkan cerita, bertemu dengan Shaklee..masa tu adaa rasa kalau dapat rm500 atau RM1000 dah cukup bagus dah..dapat membantu suami serba sedikit daripada tak menyumbang langsung. RM1000 je tau..alahai targetku..

Tapi siapa sangka..Allah tu perancang terbaik..rupanya ada hikmah tiada orang yang nak ambil adaa bekerja..sebab Allah nak bagi lebih dan lebih lagi..kalau orang lain gajinya naik secara tahunan dalam RM60-RM200 , tapi Alhamdulillah..Allah bagi adaa kenaikan secara bulanan..walaupun naik secara sedikit-sedikit tapi tetap naik..bulan-bulan awal hanya naik RM100, lepas tu RM300, lepas tu RM990, ade juga RM1182, dan paling best RM2662 sebulan..ITU KENAIKAN TAU, BUKAN BONUS/GAJI BULAN TU..totalnya tak perlulah adaa nyata kat sini..hehe.Luas sungguh rezeki Allah..

Setiap usaha pasti ada ganjaran..cuma sejauh mana kita nak mencuba dan komited..tak pernah adaa sangka, cita-cita dulu cuma nakkan extra RM1000 untuk keluarga..tapi Allah bagi berganda-ganda..dan sehingga sekarang Adaa masih setia dengan Shaklee dan terus berusaha..moga boleh dapat increment 5 angka pula lepas ni 😀

Bagi surirumah atau yang bekerja sekalipun, jika anda ingin mencari extra RM, seorang yang komited, rajin, dan mempunyai modal RM75 (memberkit n postage), jom adaa tunjukkan cara. kita sama-sama berada dibawah payung Jutawan, ambil peluang baiki ekonomi diri dan keluarga..keluar dari zone selesa yang tak berapa selesa tu 😀

Dibawah empayar Adaa, sudah ramai bukti..yang merasa extra RM2000, RM3000 sebulan..yang RM5000 pun ada, yang merasa car bonus juga ada, ramai yang dah merasa 4 angka. Jadi tak mustahil anda pula selepas ini kan?

Untuk berjaya, anda perlukan mentor yang hebat, semangat yang tinggi..jadi jika anda sedia untuk mengubah diri, jom!

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

2 thoughts on “SURIRUMAH DENGAN KENAIKAN GAJI 4 ANGKA SEBULAN

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s