Uncategorized

GET CLEAN SHAKLEE: PENCUCI BEBAS BAHAN KIMIA UNTUK BAYI DAN ANDA

Adaa rasa tak ramai yang tahu Shaklee ni bukan sahaja pengeluar vitamin semulajadi, tetapi juga mengeluarkan produk pencuci yang sangat mesra alam.

Pencuci apa pulak ye tak? Ala pencuci lah..cuci baju, pinggan, lantai, kereta, cermin, dinding, dapur, cermin kereta dan 1001 proses membersih yang lain hehe

Bagusnya shaklee ni, pencuci atau detergennya adalah bebas kimia..selalunya bayi yang baru lahir ni ada yang alah pada sabun kan sebab kulit bayi sangat ‘fragile’ lagi, bila terkena baju yang dicuci dengan sabun biasa yang ada bahan kimia, kulit mudah meruam..

Anak adaa sendiri Fahry dulu lepas lahir, dipakaikan baju hospital kan, lepas keluar je hospital, habis satu badan merah2..kena gi hospital semula dan doktor suspek mungkin alah pada bahan pencuci..jadi tak bersabun lah si Fahry selama seminggu..baju pon celup air panas huhu

lepas tu adaa guna sabun dan pelembut shaklee..yang mana? dalam gambar tu ha..memang terbaik! wangi, ekonomi, dan bersih..yang paling penting, semulajadi ok..

GET CLEAN HOME
GET CLEAN HOME

pernah kenal Roger Barnett? Beliau ialah CEO Shaklee CORP dan sebab pertama beliau membeli syarikat ini ialah anak beliau yang pada satu ketika dulu diserang asma..sangat sensitif..budak-budak asma kita pun tahu kan macam mana, tak boleh habuk sikit, kotor sikit..jadi mereka ni kena pastikan rumah mereka sentiasa bersih dan bebas habuk..hari-hari mencuci dan yang memeranjatkan, anaknya semakin teruk..setelah dikaji, siasat, rupanya detergen yang digunakan untuk mencuci itulah punca anak mereka semakin teruk..

Lepas mengenali shaklee, anak mereka semakin pulih dan kini sihat..dah besar dan hensem pon sekarang..ada sesetengah daripada keluarga Shaklee adaa sempat ke California dua tiga bulan lepas dan berjumpa sendiri dengan anak mereka. siapa sangka kan, atas sebab ini, Mr.Roger Barnett membeli syarikat Shaklee 😀

ini ada video ringkas tentang kisah yang adaa sebutkan tadi

kita tak boleh ambil ringan dengan apa yang kita gunakan dirumah..kena kaji, ambil tahu sebab kita takkan sangka benda kecil pon boleh menyebabkan penyakit kan?

Ini adaa kongsikan info secara ringkas tentang setiap produk yang adaa sebutkan kat atas tu ye here

basic H

 

Basic H2â„¢ Organic Super Cleaning Concentrate

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi.

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah

  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.

Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah

  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

 

dish wash

 

Dish Wash Concentrate

Tangkas Mencuci Minyak, Lembut Pada Tangan

Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?

  • Lembut pada tangan
  • Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki

fresh laundry conc

 

Fresh Laundry Concentrate

Formula Semula Jadi untuk Pakaian yang Lebih Bersih

 

Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi. Ini bermakna, anda boleh menghidu keharuman pakaian yang dicuci sambil terus menghirup udara yang segar dan nyaman.

Tahukah Anda?

Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit – punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.

Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

 

soft fabric

Soft Fabric Concentrate

Melembutkan Pakaian

 

Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, berbanding produk lain yang anda sedang gunakan. Malah, rumusan berkepekatan tinggi ini amat menjimatkan dan membolehkan anda merasai perbezaannya dengan sekali sentuhan.

  • Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
  • Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan

 

Adaa dah cuba semuanya dan sangat best..puas hati..guna sikit jer setiap satu tu jadi tahan lama..contoh basic H tu, adaa guna dekat setahun haha sebab setiap kali nak guna cuma perlu 2 3 titik aja..sangat berkesan!

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

One thought on “GET CLEAN SHAKLEE: PENCUCI BEBAS BAHAN KIMIA UNTUK BAYI DAN ANDA

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s