MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

CARI PELUANG UNTUK SIDE INCOME: STAR MASTER LEADER SEDIA MEMBANTU

Pernah tak rasa sesaknya bila nak hujung bulan? Kalau dapat duit terpijak RM50 pon rasa leganya hati..yelah RM50 masa tengah sesak rasa macam RM500 tau..betul tak?

Tambah-tambah dengan kenaikan harga sana sini..seingat adaa lah, 6 7 tahun dulu barang-barang taklah semahal ni..ini kalo pergi makan kat kedai, terkejut tengok harga kat menu..huhu nasi sepinggan dulunya RM3.50 sekarang dah RM6 ..cekik darah tau..

Kalau pergi pasaraya pon sama..kadang2 barang berapa ketul je..tapi tak sah kalau tak cecah RM50 ke atas..pendek kata kalau takde RM100, RM200 dalam purse tu takyah lah nak gi shopping barang dapur..tu pun tahan cuma 2 3 hari..adaa teringat masa belajar diUK dulu, barang penuh satu troli tesco tu, tapi harga berapa je tau yang adaa bayar? 10-20 pound je..kalau convert sekali pun, baru dalam RM50 rm70 tau..huhu

Taska? yang ni lagi lah..seorang anak cecah sampai RM350 sebulan..3 anak? dah seribu lebih..belum campur duit makan, duit minyak, duit bil..kalo gaji RM2000 memang sesak lah rasanya..

tapi nak mengeluh pun tak guna, sekarang ni adaa rasa side income dah jadi satu keperluan buat mereka yang bergaji kurang dari RM10K ..orang gaji RM8k baru dikira standard biasa tau..lom kaya pon lagi..betapa mahalnya dunia sekarang..

Jadi, adaa rasa terpangggil untuk berkongsi cara mencari side income ni..dapat extra RM500 pon ok kan? buat time masa free2 tu..siapa nak bagi duit free kan? kitalah yang kena usaha..kalau tak usaha, semua nak mengeluh, memang tak kemana..nak dapat RM1 pon kene usaha sikit kan..adaa dulu pun dari 0 jugak, tapi kalau kita mahu, 3 4 5 angka pun tak mustahil boleh capai..tapi syaratnya kene BERMENTOR lah..tak tahu macam mana? takde idea? jom contact leaders under STAR MASTER legacy untuk membimbing anda..jangan risau..kami semua macam satu family..santai2 sempoi cun aje haha

MY STAR MASTER LEADERS
MY STAR MASTER LEADERS
  1. FAZLINA

Cik kak ni memang bukan sekadar leader adaa di STAR MASTER..dia ni biras adaa hehe jadi adaa kenal dah 6 tahun lah kiranya..ibu kepada 3 orang anak, 1 hero, 2 princess..seorang leader yang hebat dan dah membantu ramai anak2 dibawah legasi nya sendiri..sekarang menetap di terengganu sebelah rumah ku hehe..siapa sangka, dengan kekangan kerja setiap hari, nguruskan anak2 dan rumahtangga lagi, cik kak ni mampu maju hingga ketahap ini..banyak dah award dapat. U r a great leader and u know it 😀

  1. HIFZAN

cik adik manis ni adaa panggil Ije aje..orang kelate sama mcm i juga..tapi menetap di Johor dan merupakan seorang pendidik..Ije ni sangat kuat semangat, biasalah cikgu kan, hati kene kental..dia sangat independent..dah hampir 2 tahun bershaklee, belum sekalipun kami bersua muka..hanya berhubung melalui alam maya..tapi, itu bukan alasan untuk tak berjaya, malah cik adik ni sangat2 berjaya dan independent..award pon banyak dah dapat, dia punya bz sampai shaklee pos je award dia sampai depan muka pintu hehe..macam2 idea dia terapkan dalam menaikkan dan membantu group dia..napok jah kecik ni, tapi semangat kuat!

  1. SHARINA

ha..ini cik kak yang memula kenal dialam maya, dari customer menjadi bisnes partner gitu..ibu kepada 2 orang anak..bz amat akak nii..TAPI ade tapinya..tetap berjaya ok dengan shaklee..bz ke ape ke bukan penghalang..sekarang menetap di Bangi..yang ini adaa pernah jumpa ketika di National Conference untuk ambil beberapa award dan beberapa kali bila kami gi kelas hehe..cik kak ni tegas tau tapi sangat frenly 😀

4. MASHARYANA

mas ni dah macam adik adaa..dah 2 tahun lebih berkenalan..dari alam maya, sampai alam realiti..dari anak dara sampai dah anak satu pun..tinggi lampai orangnye, kurus aje..dulu ambil shaklee pun kes nak langsing katanya sebelum kahwin..ha, sampai sekrang mantain cun tauuu. Dah pelbagai rintangan dan halangan juga dia lalu dan Alhamdulillah sampai ke tahap ini..awak hebat kan Mas?

  1. NAFIZA

ini kakakku yang sangat baik hati..bukan kakak kandung tapi rasa mcm keluarga dah..kami mula berkawan sejak beberapa tahun lepas dan masih rapat hingga sekarang kan kak? selalu berjumpa..keluarga pon kenal..anak2  pon berkawan..dia 3 hero, adaa pon 3 hero..tapi hero2 dia lagi lasak haha Inilah salah seorang ibu yang adaa kenal, sangat kuat semangat..surirumah yang macam pegang 10 jawatan..sibuk kesana kemari urus keluarga dan keluarga Shaklee..dari 0 sekarang dah ada group sendiri pun..WELL DONE kak!

6. HANIM MUNIRAH

atau nama gelmer, IMM hehe, imm ni junior adaa sewaktu di sekolah Tun fatimah dulu..kecik aje orangnye, kelahiran Kelantan..jiwa business memang ade lah walaupun cik adik ni bekerja di Kilang jepun kan Imm..pandai kecek jepun ni cik adik ni..belajar sehingga ke Jepun..tapi kini surirumah yang bz berbisness..ha, hebat kan?

  1. MAHERAN

ni kak mean adaa panggil..schoolmate kakak adaa di Teknik Setapak dulu..kecik aje tuannye, bekerja di sekolah..tapi bukan cikgu tau..ni pakar IT nih..ade masalah computer sile cari dia hehe juga dah pernah ceburi MLM tapi akhirnya terpaut pada Shaklee hinggalah sekarang dok gitu kak mean?  A great person, warm and very welcoming..

  1. SYAZANA

zana ni adaa kenal cuma di alam maya..dari seorang customer sampailah menjadi business partner ..sangat baik orangnya..tak pernah putus asa..tak garang kot heheh..I know u a great person dan boleh melompat lebih tinggi, i have faith in u 😀

Inilah sebahagian leader adaa di STAR MASTER, ramai lagi sebenarnya,  tapi insyaAllah dilain masa adaa kongsi lagi..

Nak berjaya jangan banyak beralasan, rezeki harus dijemput dalam apa jua cara..niat kami bukan setakat mencari side income, tapi lebih dari tu..kami juga ibu, kami juga manusia yang faham bagaimana susahnya nak meneruskan hidup ni..jadi apa yang kami dapat, kami akan kongsikan supaya kita sama2 merasa..RM200 RM300 atau RM2000 ke..tak kisahlah..jika kami boleh jana sebanyak itu, anda juga pasti boleh..cuma perlu satu..ANDA MAHU ..dan kami boleh bantu..takde kemahuan guano pulok nak cari side income kan?

Adaa gembira dan bersyukur dapat kenal mereka semua ni..macam2 yang kami dah lalui dan adaa berdoa semoga kejayaan sentiasa mengiringi mereka dalam legasi kami ni..jika anda ingin berMENTOR kan mereka ni, klik aje di nama tu ye, adaa dah link ke blog masing2..boleh berkenalan dengan mereka lebih lagi kat sana..nak lagi senang, contact je diorang 😀

ALL da best!!

Advertisements

2 thoughts on “CARI PELUANG UNTUK SIDE INCOME: STAR MASTER LEADER SEDIA MEMBANTU

  1. OMG. Im here..tercabar n tergezut sat.. Thank you mummy. Siapalah saya tanpa sokongan tunjuk ajar mummy n geng star master semua..come n join us..mummy kitorg mmg best…i kenal pon hanya di alam maya , tp da mcm kenal lama..

    Like

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s