GLA · SKIN CARE

GLA: GUNAKAN SEBAGAI PELEMBAP DAN ASAS BEDAK?

Hari ni nak kongsi tips ringkas sahaja..baru lepas makan..datang pulak mood nak menulis sekejap..

Hari tu anak biz adaa tulis kat status..katanya sebelum keluar rumah dia sapu minyak GLA ni sebagai asas bedak..mcm menarik pula kan?

Memandangkan anak2 adaa sekarang kulit tengah bermasalah..adaa sapu gla 2 kali sehari selepas mandi..dah alang2 ada tu..adaa pon sapulah skali kat muka adaa sebab hari tu jerawat kat dahi dah macam pasir..

Mula2 adaa scrub alfalfa dulu..senang aje..

image

Lepas tu adaa sapu lah minyak GLA tu..cucuk je kapsulnye..pakai minyak tu macam pakai foundation..lepas tu sapu bedak..maveles!

Adaa ni kulit super oily..jadi seram jugaklah nak sapu minyak lagi kan..tapi adaa cuba jugak..lepas mandi dan cuci muka..adaa sapu nipis minyak Gla..yang mengejutkan adaa..tak rasa berminyak langsung! Lembap aje dan yang paling best, sapu bedak pon lawa je..aiseh..best!

Sebelum ni satu benda yang buat adaa malas bak berbedak ialah foundation..berminyak dan menjadikan kulit adaa lagi2 berminyak..melekit2..banyak dah foundation yg adaa guna..takde lagi yang buat adaa ‘wow!’ Kali ni..hehe I like!!

hari ni baru 3 hari adaa guna 2 kali sehari..no more jerawat okey!!

Nanti nak tengok lepas sebulan pulak hehe. selamat mencuba!!

image

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s