GLA

RAWAT KULIT ANAK RUAM DENGAN GLA: MISI 15 HARI, DAY 1

Kulit fahry masa kecik meruam..waktu lahir satu badan dia naik merah2..tanya doc dia cakap maybe allergi tapi tak tau allergi ape..mungkin kes baju hospital..mungkin kes sabun..habuk..tak tau lah..so seminggu jugak si fahry mandi tak bersabun nak tengok adakah sebab sabun..tapi takpelah..baby tak busuk pon hehe lepas tu kulit dia ok..dah cantik..bila time2 panas..mula meruam..dia dah ler semangat badannya..jadi kuat sangat berpeluh..orang relax2 jer dia dah menitik2 peluh..baru umur setahun..abes badan meruam..

image

image

image

image

Ni gambar adaa ambik semalam..tu pon time dia tengah bertenang..so tak jelas sangat..dah tak tau nak sapu ape..sian dia..

Yang si abang nye pon sama..Eilman..kulit sama mcm fahry..start 2 3 hari ni mula meruam teruk..tak tahan panas..duk tepi pantai ni tau2lah..kulit adaa pon sama meruam..huhu tapi eilman lagi teruk..terkejut adaa tengok muka dia semalam

image

image

image

image

Muke sedih jer haha teruk kan..mcm bengkak muka dia..sian pulak..so adaa pon fikir nak buat apa lagi ni..ting!!

Adaa tau GLA bagus untuk eczema..so adaa akan mulakan misi 15 hari nak tengok perkembangan kulit 2  anak bujangku ni..si Adam elok pulak kulitnye hehe gebu siap macam pau.

Apa adaa buat?

  1. Ambil sebiji GLA kapsul dan cucuk sket nak kasi minyaknya keluar
  2. Sapu nipis pada tempat meruam selepas mandi
  3. Biarkan menyerap

Adaa buat 2 kali sehari dulu tengok guano..sebiji tu bolehlah tahan sehari dua utk dua beradik tu plus ibu tumpang sekaki as foundation muka..light aje..pastu baru apply bedak..hehe

So adaa akan review from time to time..insyaAllah berkesan..hari ni hari kedua..belum sapu lg sebab belum mandi haha so..we will see!!

Utk baby2 anda pon boleh sapu ye..tak melekit pon..tak bau jugak..so dont worry 🙂

Oh ye..selain tu adaa bagi makan omega and vit c jugak..bagus untuk inflammation dan kecantikan kulit.

Selamat bermisi!!

#promo melashake buy3free1 tinggal 3 hari
#kolagenbuy6free1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s