B COMPLEX · PERFORMANCE DRINK · VITAMIN C

SUPPLEMENT YANG SESUAI UNTUK JEMAAH HAJI/UMRAH

Pagi ni sempat membelek2 internet (belek tau haha) sebab tetiba teringat raya haji dah nak dekat..terfikir juga, mesti jemaah haji dah berlepas..rupenye memang ye pon..penerbangan pertama ogos hari tu lagi..ramai betul..dianggarkan lebih 30 ribu lebih yang pergi setiap tahun..itu quota untuk Malaysia lah..Bagi yang ada sedara mara atau ibu bapa yang bakal menunaikan Haji atau Umrah tahun ni boleh kot try2 bekalkan mereka dengan supplement untuk kekal bertenaga..semalam adaa dah cadangkan pakej atau pilihan yang sesuai..tapi hari ni nak bagitahu pulak kenapa adaa cadangkan supplement tertentu ni? jom tgk!

 

Antara produk yang ibu sarankan untuk jemaah umrah haji ialah beberapa pemakanan yang utama iaitu:

SET HAJI DAN UMRAH
SET HAJI DAN UMRAH

 

  1. Performance Drinkuntuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.

 

  1. B Complex– Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

 

  1. Vitamin C– sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

 

  1. Kalsium @ OstematrixSesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

 

5.Alfalfa – sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Ianya baik untuk memastikan tubuh kita tidak mengandungi lebihan gula atau kolesterol yang boleh memudaratkan tubuh sepanjang mengerjakan ibadah haji dan umrah. Ianya berfungsi untuk menyerap dan membuang segala lebihan gula dan kolesterol dalam darah.

 

  1. Nutriferon– Sebagai perisai kesihatan. Ia bertindak sebagai immune booster atau meningkatkan sistem imunisasi anda. Jadi tidaklah senang diserang penyakit.

 

Ini pula testi dari kak cery:

 

terus terang sy ckp..nak mengerjakan umrah/haji ni mmg perlu kekuatan fizikal…malah org travel agent tu pun pesan suh bwk pesan bekalan2 ubat2..sbb dia kata kat sana farmasi tak sama dgn sini dan ubat kat sana mmg  lain skit…dan mak mertua sy pesan suh bwk ubat ..ubat sakit perut,sakit gigi,sakit mata,sakit kepala…segala sakit…ahaks…saya pun menurut perintah..tu pun p last minute gi watson..beli segala2 yg skit2 tu panadol,vicks,olchiit teack aun..bla bla… 

 

tapi honestly sy tak pakai pun tu sume..hehehe. dan saya bawak supplemen faveret saya.. PERFORMANCE DRINK &NUTRIFERON..dan bcomplex,vit C, ostematriz,zinc..sume is dalam 1 trial pek.(bekalan 2 minggu utk myself and my hubby)..sampai2 sana..mmg weather tak sama dgn sini..panasss terikkk…angin mcm wap panas kering…huhu…dan mmg perlu tenaga kekuatan fizikal…nak berjalan dari hotel ke masjid,,mengerjakan umrah…masa tidur kene kurangkan..kene lebih kat masjid… so makanan tambahan mmg perlu…ada gak geng2  yg terus mkn panadol bile sakit kepala.panadol?..oh no…saya takmahu rosakkan badan saya…. 

 

mcm saya..pagi dan petang mmg bancuh air zam2 dgn performance drink tu..bestt..jus oren pembekal tenaga..kalo dak mmg exhausted saya..bile minum tu..alhamdulillah…energy level maintain..malam pas magrib pun takla tersengguk2 mengaji…pastu kalao saya  rasa mcm flu or hidung berair tanda2 nak demam… sy telan nutriferon(yg ni bina antibodi), omega zinc vit C…mmgla bukan terus segar..sbb ni bukan panadol..tp 1-2 hari ..alhamdulillah back to normal… kire takdela sy terlantar sakit ke ape ke..Alhamdulillah sangat2…segar untuk 2 minggu..dan balik umrah takde cuti2 rileks lagi..takde sakit2 selsema or demam..esoknye terus masuk keje..siap settlekan biz lagi..rumah lagi….barulah jadi superwoman..ahaks..tp ape2 pun alhamdulillah…..supplemen ni ikhtiar dan cara saya menjaga kesihatan kurniaan Ilahi..

 

Memang kesihatan itu kurniaan Allah, dan kalo Allah kata sakit, sakit lah kita..tapi tak salah bagi mengambil langkah pencegahan..kita mencuba kan..apa2 pun berbalik pada Allah semula..yang penting kita berusaha 😀

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 


Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s