PERFORMANCE DRINK · TESTIMONIAL

UBAT sebagai MAKANAN atau MAKANAN(suplement) sebagai UBAT??

Salam..pernah tak kita bertanya pada diri tentang soalan diatas tu..kadang2 tanpa sedar kita terlalu bergantung pada ubat-ubatan kan..Adaa sendiri kadang2 bila kemas2 umah, terkejut tgk betapa bnyknye ubat2 yang amik kat klinik, pastu x abes pon consume..hihi sebenarnya Adaa tak suka terlalu bergantung pada ubat kecuali mmg dah xde cara lain lah..kalo setakat selsema, batuk, pening2..tahan jelah..minum air suam ke, air asam jawa ke..bukan ape, takut side effect dihari tua nnt .. Bila dah kenal Shaklee ni Adaa berharap dengan  consume secara konsisten dan teratur, akan kurangkan risiko utk dpt penyakit..well PRECAUTION IS BETTER THAN CURE right?

 

Mmg kita tak digalakkan ambil terlalu bnyk ubat sbb nnt boleh sbbkan kerosakan pada buah pinggang..yelah, kerja tapis menapis bahan2 kimia ni semua kan kerja buah pinggang, bila dah malfunction, yang lain pon turut terjejas..our body work as a system, if one part fails, the other will get effected too, don’t they?

PROTECT YOUR KIDNEY SAVE YOUR HEART

Ok, ni Adaa nk share ttg akibat terlalu bnyk amek PANADOL..yes, familiar kan..jom baca:

credit 

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

  
Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

Sumber :- omaQ.org

Saya sejak berusia 18 tahun sering mengalami migrain dan bekalan seperti paracetamol, ponstan memang sentiasa ada. Memang betul semakin lama saya perlukan dos yang lebih tinggi sampai satu tahap saya terpaksa ambil ubat untuk hentikan migrain serta dibekalkan sejenis ubat yang berharga RM4 sebiji.

Petua untuk demam di atas memang sangat berkesan. Saya memang mengamalkannya sejak mengetahui petua ini 3-4 tahun dahulu. Minuman isotonik yang saya ambil dahulu adalah 1** Pl*s..Memang mujarab..

Semenjak mengenali Shaklee, saya telah berjumpa dengan minuman isotonik tanpa gas dan kurang gula. iaitu PERFORMANCE DRINK…Tentunya lebih elok daripada jenama di atas..Bagi Ibu menyusu, gunakanlah petua ini sebelum anda bertindak mengambil panadol. Sayangi bayi anda.

————————————————————————————————————

pd

Jadi, pilihlah yang terbaik buat anda dan keluarga..jika nak tahu lebih bnyk ttg Performance Drink klik here

Adaa mmg suke Performance Drink ni sbb masa puasa, tak rasa dahaga sgt wpon menyusukan anak..boleh bertahan sampai berbuka..percayalah, nyusukan ank ni sgt2 dahaga..tu yang best minum PD ni..it rehydrate faster than water 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Advertisements

One thought on “UBAT sebagai MAKANAN atau MAKANAN(suplement) sebagai UBAT??

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s