SHAKLEE COLLAGEN POWDER

KOLAGEN SHAKLEE: TIPS MERAWAT KULIT KERING

Adui..berpinar mata mengantuk..tapi lupa blog belum berupdate hari ni so..ku sengkang jua mataku hehe 

Macam yang adaa war-warkan sebelum ni, bulan ni promosi kolagen..tapi bukanlah sebab promosi kolagen, semua masalah adaa sogokkan dengan kolagen..no no..sempena bulan kolagen ni (wah dah tukar nama bulan tau, bukan september dah haha) adaa akan bagi info berkaitan dengan kolagen lah..

Hari ni berblogwalking ke serata alam..kebanyakannya memberikan solusi yang sama berkenaan kulit kering..contoh:

(1) Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari. Jika cuaca betul-betul panas, anda perlu minum lebih banyak daripada itu. Sekiranya anda tidak mendapat cukup air dalam badan, ia akan menyebabkan tubuh anda dehidrasi.

 

(2) Makan makanan berkualiti tinggi yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran.

 

(3) Elakkan daripada pengambilan alkohol dan rokok kerana ia merupakan punca utama yang menyebabkan masalah kulit kering.

 

(4) Elakkan daripada berada didalam tempat yang berhawa dingin untuk satu jangka masa yang lama. Ini adalah kerana penyaman udara sebenarnya akan menyebabkan udara menjadi kering. Ia akan memberi kesan dehidrasi terhadap tubuh anda walaupaun suhu persekitaran sejuk.

 

(5) Basuh muka anda tidak lebih dari dua kali sehari dengan pembersih muka. Cucian yang lebih kerap boleh mengeringkan lagi kulit muka anda.

 

(6) Cuba untuk mengetahui jenis masalah kulit muka anda, berminyak atau kering. Ini akan membantu anda untuk memilih produk penjagaan dan solekan yang betul. Penjagaan sepatutnya menyegarkan kulit dan bukannya mengeringkan lagi kulit. Jika kulit anda berasa tegang atau ketat pada waktu tengah hari, ia mungkin bermakna produk yang anda gunakan tidak bersesuaian.

 

(7) Cuba untuk mendapatkan 8 jam tidur pada waktu malam. Tidur yang secukupnya sangat membantu dalam mengekalkan tahap kelembapan kulit. Pastikan bilik anda dapat pengudaraan yang bersih.

 

(8) Tekap kulit muka anda menggunakan tuala secara perlahan-lahan apabila sudah selesai mencuci muka. Elakkan daripada menggosokkan muka kerana ia akan meanggalkan minyak muka yang diperlukan untuk menjaga kelembapan kulit. here

 

tips ini memang berguna tapi adaa ada satu lagi nak tambah..yang ni memang berkesan.

PENGAMBILAN KOLAGEN

adaa tak tahu tentang kolagen lain, tapi yang adaa nak kongsi hari ni of course my favorite SHAKLEE COLLAGEN POWDER lah..

 wpid-img_20140901_145502.jpg

apa ada dengan kolagen ni sampai mampu merawat kulit kering?

7 RAMUAN AKTIF UNTUK MENJADIKAN KOLAGEN SHAKLEE LEBIH BERKESAN
7 RAMUAN AKTIF UNTUK MENJADIKAN KOLAGEN SHAKLEE LEBIH BERKESAN

 

Dalam kolagen ini ada 2 bahan yang menyumbang kepada penghidratan kulit iaitu EKSTRAK BIJI CAMELLIA JAPONICA DAN EKSTRAK PFAFFIA. Kombinasi ini menyokong penghasilan kolagen dan asid hialuronik

kandungan-collagen-powder

EKSTRAK BIJI CAMELLIA JAPONICA

mengandungi asid oleik dan isoflavon, membekalkan nutrisi dan penghidratan

EKSTRAK PFAFFIA

digunakan secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin.

meningkatkan prestasi dan tenaga

 

dengan adanya dua bahan aktif ini, ianya membantu penghasilan asid hialuronik. Asid ini berfungsi mengekalkan kelembapan kulit. Ianya mampu menahan air yang banyak: 1 gram asid boleh menahan sebanyak 6 liter air!!

Banyak tu..kita nak minum air 2 3 liter sehari pon berchenta..ni 1 gram je tau dapat menahan air sebanyak 6 liter! superb!!

UJIAN KLINIKAL KOLAGEN SHAKLEE
UJIAN KLINIKAL KOLAGEN SHAKLEE

 

Kan terbukti tu..bukan sebarang test ok,bukan juga kata-kata kosong..ini diuji secara klinikal..memang membantu melembapkan kulit..

Kawan adaa yang tinggal di UK juga menggunakan kolagen ni..cuaca di Uk tahu2 ajelah sejuknya mcam mana..dan orang yang kulit kering ni, kalau sejuk sangat, boleh sampai merekah tau kulit..jadi penting untuk memastikan kulit terhidrat dengan baik.

Dah jumpa kan penawar kulit kering? 😀

apa lagi, selamat mencuba!!

10666013_434256636715692_8897486410414888985_n

adaa suka larutkan dalam air kosong dan sejuk..nyaman…(ehsan gambar masa breakfast pagi tadi )

bagi yang ingin mencuba, inilah masanya!

SEPTEMBER 14 PROMOTION BUY 6FREE 1
SEPTEMBER 14 PROMOTION
BUY 6FREE 1

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s