Uncategorized

KENAPA HARUS BOIKOT SHAKLEE?

Salam untuk semua..lama tak mengupdate blog..hari ni akhirnya dapat jugak adaa kongsikan sedikit..dah lama isu ni dah pendam-pendam jadi pekasam pulak nanti..

Bulan ni adaa tahu dunia digemparkan dengan berita serangan Gaza yang belum berkesudahan..dan adaa faham, rakyat Malaysia sangat emosi dan sensitif terhadap apa sahaja yang dikatakan menyumbang kepada Zionis..adaa tak berniat nak kupas lebih lanjut tentang Gaza,zionis, israel atau yahudi..adaa rasa sebagai rakyat Malaysia yang bijak, masing-masing sudah tahu membezakan mereka ni..yahudi tak semestinya zionis ya..harus faham..

Minggu lepas heboh mengatakan CEO Shaklee CORP menyumbang kepada israel, lantas ramai yang melatah mengatakan shaklee perlu diboikot..dan atas sebab penulisan seorang Shaklee Independent Distributor yang meluahkan isi hatinya ingin memboikot sekaligus berhenti dari Shaklee, blog beliau dah menjadi viral..ramai yang salah faham dan mendapat info yang sebaliknya dari blog tersebut..orang ramai mula keliru dan mengeluarkan tohmahan negatif terhadap semua SID..tak adil kan..jadi adaa disini ingin berkongsi apa yang adaa dapat..

1. Adaa jemput anda semua untuk baca di blog salah seorang Master kami..bagi yang masih ragu dan keliru untuk menggunakan shaklee dalam apa jua bentuk..sila baca SUDAH SAMPAI MASAKAH UNTUK MEMBOIKOT SHAKLEE? Disini terdapat penerangan yang jelas bagi menjawab keraguan anda.

2. sehubungan dengan blog SID yang dah menjadi viral, Shaklee juga telah mengeluarkan kenyataan rasmi. Disebabkan ada gambar Roger Barnett bersama pengasas The Elie Wiesel Foundation dan juga beliau dikatakan salah seorang Board of Director, maka ramai yang mengatakan Shaklee menyumbang kepada kekejaman Gaza..

COMPANY STATEMENT 1
COMPANY STATEMENT 2
COMPANY STATEMENT 3

Ini dia 3 kenyataan rasmi yang dikeluarkan..ada lagi yang berbunyi dan tak puas hati..

PERLU difahami ye, badan The Elie Wiesel Foundation ni ialah satu badan kemanusiaan..yang mengeluarkan kenyataan berbaur kontroversi tadi ialah pihak perseorangan, bukan badan tersebut..sengaja mahu mengelirukan kita..mensensasikan Shaklee..dan atas sebab itu, habis orang salah faham..Shaklee bersih ok!

3. Lebih kurang 200 orang SID termasuk Masters telah pergi ke Global Shaklee Conference di Long Beach California, dan disitu atas permintaan, Roger Barnet telah mengeluarkan kenyataan rasmi beliau melalui sidang video.

mereka tidak terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan sebarang konflik, kekejaman atau agama related case..no no..mereka disni untuk membantu lebih ramai orang.

Jadi adaa rasa jelas kan? jangan pernah ada keraguan lagi..jika benar anda ragu, dapatkan kepastian sebelum bertindak..

Alhamdulillah..adaa yakin dengan Shaklee, dan adaa tahu Shaklee dah merubah hidup ramai orang..disini adaa kongsikan klip pendek sebahagian deligasi kita dari malaysia di US..sebenarnya ada banyak sangat gambar dan video..tetapi nak buh semua kang jenuh pulak..jadi buat tatapan anda..

Adaa terlalu bangga dengan Muslimah Malaysia khususnya dari group kami ni..berjaya membawa nama Malaysia ke peringkat antarabangsa..diberikan layanan VVIP dan diberi keutamaan dalam segala hal..malah, US yang merupakan negara pengasas Shaklee turut kagum dengan kebolehan ibu-ibu, wanita Malaysia ini..SID warga US turut menghormati dan kagum sehingga meminta deligasi Malaysia ini berkongsi, mengajar mereka bagaimana kita boleh naik dengan cepat..ada yang 11 tahun buat Shaklee tapi baru dirank Coordinator..sedangkan kita, hanya dalam 8 bulan dah pun menjadi Master..Malah, upline saya sendiri, master Shareeza, diangkat dimata dunia dengan pencapaian beliau dan suami..dalam 3 tahun, beliau bukan sahaja menjadi Master, malah melahirkan 42 master lagi dibawah beliau! Roger pun kagum tau..

so, adaa tinggalkan anda dengan klip ringkas ni..i LOVE SHAKLEE!

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s