Uncategorized

SAYA 1 TAHUN!

Punyelah ibu bz nak raya sampai terlupa hari ni anak ke 3 ibu dah 1 tahun!!!

Fahry bin Mohd Tarmizi

image
Adam, Eilman dan Fahry

tak sangka dah setahun anak ibu ni..rasa macam kejap jer..ingat lagi time lahirkan fahry di hospital Az-Zahra Bangi..patutnye kene induce walaupun belum sampai due date..takut baby makin besar kata doktor..maklum lah..hujung2 tu ada develop diabetes sikit..border je pon..tp fahry ni membesar sebagai juara pulak hujung2 tu..doktor risau..ibu lagilah..so decide utk induce jelah..

Datang pagi2 untuk induce tapi check2 jalan dah terbukak pon..so terus ke labour room jelah kita haha Alhamdulillah..sakit taklah lama mana..tapi tetap lah sakit kan..huhu mau tak sakit..nak bersalin kott…

image
IBU & FAHRY

Dalam sakit2 nak tunggu 10cm sempat lagi melayan order Shaklee..kata peniaga tegar online kan..haha dan kali ni lebih bertenaga..siap2 minum ESP dulu..doktor kata tunggu a few hours tp tak sampai pon..kejap je rasa mcm dh nak terkeluar dah..panggil doktor..cek2..ok boleh push..

Sekuat hati ok..doktor relax jer..siap tolak2 perut..muka doktor sangat tenang..dan lepas 2 3 kali push lahirlah fahry..seberat 3.5kg..lepas baby dah keluar barulah doktor bgtahu..

“Kuat awak ni ye..anak awk mendongak tadi..tapi saya taknak bgtahu dulu..kalau ibu tak kuat..czerlah jawabnya..jarang jd mcm ni..kuat btol awak” huhu Alhamdulillah..mujur takde masalah..kalaulah tenaga mcm masa lahirkan anak first dulu..memang czerlah kesudahannya..dulu lahirkan Adam..mcm laloq sangat2 dah..tk ingat ape..huhu

Apa pun..syukur..dimudahkan..dan sekarang dah setahun pun anak ibu yg mokmok ni..

image

Semoga jadi anak yang soleh dan bertaqwa…

Sila jalan cepat hahah

♥♥fahry

image

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s