Pelbagai

SHAKLEE PENYUMBANG EKONOMI ISRAEL

Hajat dihati, malas nak ulas bende ni tapi disebabkan kecanggihan teknologi, Facebook, Whatsapp..semakin menjadi2 isu ni berikutan perang Palestin..dan semakin ramai orang diluar sana yang suka sangatlah ‘copy paste copy paste copy paste’ sampai bende ni jadi isu serius (kah?)

Bila ada sorang mulakan, yang lain duk copy n share..tanpa usul periksa..alahai, orang Melayu, sila baca dulu..kaji dulu..janganlah asal nampak tajuk shaklee, isreal, yahudi, terus komen n share..

Isu ni sebenarnya dah lama sangat, yelah, perang Palestin-Israel pon dan berapa puluh tahun kan..dan adaa tahu, isu ni timbul bermusim..dan memandangkan link blog kenesethisrael.com tu ade je dalam internet ni maka bila dicari, timbullah semula..dan isu yang sama berulang kembali..

Ingin adaa jelas kan disini ye..adaa tahu ramai pengguna Shaklee yang mula resah..sabar na..jangan resah2 dulu..adaa menjelaskan isu ini bukan sebab adaa jual Shaklee, no no..yang salah tetap salah, yang benar tetap benar..takkanlah adaa tergamak duk jual shaklee, makan shaklee, kalau adaa tahu isu ini betul kan? dan kalau adaa tahu kenyataan ini salah, maka adaa juga terpanggil untuk menjelaskan pada anda

Sebenarnya, blog tersebut kepunyaan seorang lelaki yang juga SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR. bagi yang belum tahu, kami semua yang menggunakan Shaklee dan menjual Shaklee adalah ‘independent’ ye..dah dapat bonus, kami sendiri fikir nak belanjakan macam mana..Takda kene mengena dengan shaklee..

Bab lelaki ini tadi, dia juga SID, dan dia menyumbang kepada Israel sebagai individu, bukan mewakili Shaklee. Malah satu kesalah terbesar lelaki ini tadi ialah menggunakan logo rasmi Shaklee diblog nya..tak boleh ye..nanti jd kes mcm ni lah..orang keliru..macam adaa sendiri, kan adaa letak logo SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR ย kan belah kanan blog adaa..supaya orang tahu, ni blog adaa bukan blog shaklee Malaysia.

Isu ni juga dah dihadapkan ke management Shaklee Malaysia sendiri dan telah disahkan bahawa penyumbang tersebut bukan dari company tetapi bersifat peribadi dan individu.

contohnya lah kan..adaa jual shaklee, adaa dapat bonus, dan adaa nak sumbang ke israel (nauzubillah), jd yang terlibat ialah adaa, bukan shaklee..jelas?

bagi adaa, isu ini mudah dan tak perlu diperbesarkan lagi..bagi yang menyebarkan berita2 ini, kaji dahulu..adaa tahu niat kita bagus, tapi pastikan fakta kita juga benar..jangan nampakkan kelemahan kita dalam menyampaikan mesej..kang tak pasal2 jadi fitnah..kan lebih teruk tu..

lagi satu, sebagai umat Islam yang prihatin, lebih baik kita fikirkan sumbangan kita kepada Islam..kita heboh bercerita tentang lelaki yang sumbang sebahagian besar pendapatannya untuk Israel, tapi terfikirkah kita, dari konteks Islam pula, adakah kita buat bende yang sama? Kan lebih baik kita focus pada membantu Umat Islam..ye tak?

Adaa harap isu ini diperjelas sebaiknya..dan fikirkan tanggungjawab kita ye..sampaikan fakta yang benar..

sebelum tu adaa kongsikan video ini..PERBEZAAN YAHUDI, ZIONIS DAN ISRAEL

jangan kita pukul rata ..fahamkan..

untuk lebih info, sila juga lawati blog MAMAFAIZ.COM

klik, tonton, dan fahamkan..lepas tu nak share ke tak ke terpulang..

gunakan tanpa was-was ๐Ÿ˜€

 

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s