VIVIX

VIVIX: ADAKAH BERBAHAYA KEPADA IBU MENYUSU?

Ramai yang belum kenal vivix kan..ada yang takut ianya bahaya lah, tak sedap lah, macam ubat lah..tunggu dulu..kita kenal2 dulu..Adaa tulis tajuk tu bukan apa..sebab ramai yang membuat kontroversi..jadi dalam soalan2 dibawah adaa akan jawab sikit lah ye..baca sampai habis

VIVIX SHAKLEE
VIVIX SHAKLEE

Bila bercakap soal VIVIX ada beberapa pertanyaan yang sering adaa dapat daripada customer..antaranya ialah:

1. Berapa harga dan berapa lama boleh tahan?

2. Bagaimana rasanya?

3. Bagaimana cara makan?

4. Sesuai untuk siapa?

5. Ada side effect/kesan sampingan tak?

 

Ini biasalah soalan2 lazim bak kata orang..so adaa tulis kat sini supaya senang sikit ye..sekdar memberi gambaran kepada anda yang ingin mencuba VIVIX

1. Berapa harga dan berapa lama boleh tahan?

Harga retail bagi sebotol vivix adalah RM475 dan boleh bertahan sehingga 2 bulan bagi setiap botol bergantung kepada penggunaan. Jika anda menjadi ahli Shaklee, harga pastinya JAUH lebih murah lah..hingga 25%.

2. Bagaimana rasanya?

VIVIX dirumus daripada 4 ramuan utama iaitu MASCADINE GRAPE, PURPLE CARROT, ELDERBERRY dan POLYGANUM CUSPIDATUM (japanese knotweed). dari segi warna dan rasanya lebih kepada rasa berry, tapi sedikit kelat sebab ianya concentrated kan..ala2 ribena gitu. Jadi ianya memang sedap lah 😀

ELDERBERRY
ELDERBERRY

3. Bagaimana cara makan?

Ramai orang malas sangat nak makan supplement sebab leceh katanya..VIVIX ni, sangat mudah..hanya satu sudu kecil sehari setiap pagi diambil bersama makanan..maknanya makan jgn ketika perut kosong lah..with meal gtu..ini paling basic lah..

sekiranya anda ada sakit yang agak kronik, boleh upkan dos..bergantung kepada keadaan anda lah..ada yang sesudu kecil 2 kali sehari, ada yang sesudu besar..jadi penting untuk anda bagitahu adaa apa sebabnya anda ingin beli vivix ni supaya kita dapat lihat kesan optimum nanti. Jadi tak ada yang claim kene tipu dan sebagainya.

4. Sesuai untuk siapa?

VIVIX ni sesuai untuk semua KECUALI seperti yang dinyatakan dibotol, iaitu PREGNANT, LACTATING, CHILDREN..jadi pastikan anda tidak mengandung, menyusukan anak atau bawah 18 tahun untuk membolehkan anda guna vivix ni ye..

Shaklee sangat mementingkan keselamatan jadi larangan sebegini adalah sebagai langkah berjaga2 sahaja..ia tidak disyorkan kepada 3 golongan ini kerana kajian tidak pernah dijalankan atas 3 golongan ini tadi. VIVIX mengandungi antioksidan yang tinggi, jadi atas sebab itu ia tidak disyorkan utk 3 kumpulan tadi..kerana bagi wanita mengandung, menyusukan anak dan kanak2..pada peringkat ini hormon tak stabil, mudah gugur diawal kehamilan, tubuh dalam keadaan tak menentu, dan sel2 masih berkembang dengan jayanya..jadi kita tak mahu ianya interfere/mengganggu pertumbuhan sel bagi kanak2, atau bayi/fetus tadi..jika masih ingin ambil, boleh, tapi atas risiko sendiri, setelah mendapat nasihat dari pakar nutrisi Shaklee ye. Jangan dengar2 kata orang, boleh tanya terus pada pihak yang berkenaan seperti shaklee. Nyatakan keadaan kesihatan anda dan dapatkan pandangan pakar.

 

VIVIX SESUAI UNTUK SIAPA?
VIVIX SESUAI UNTUK SIAPA?

5. Ada side effect/kesan sampingan tak?

side effectnya anda akan kelihatan awet muda hehe selain 25 tahun lebih muda, mungkin akan ada yang mengalami healing crisis diawal pengambilan. Ini perkara biasa..bila badan menerima bahan/makanan baru, ia akan mula menyesuaikan diri..jadi jangan risau..mungkin ada yang letih, pening..atau bermacam-macam lagi bergantung kepada keadaan tubuh anda dan tahap kesihatan anda. Cuma teruskan pengambilan dan pastikan minum banyak air, lebih kurang 3L sehari. untuk lihat jenis2 healing crisis klik SINI

Pengalaman adaa sendiri, ambil vivix..takde masalah..cuma mula ambil alfalfa dulu, adaa jadi pening dan demam..yang lain2 Alhamdulillah tiada yang teruk pun.. 😀

Jika ingin tahu lebih tentang vivix, boleh ke link INI ..nak tahu testimonial ke atau info secara lebih detail..sila visit ye.

PROMO JULY 2014
PROMO JULY 2014

untuk membuat order VIVIX secara langsung

esellorder now

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s