VIVIX

VIVIX: BERAPAKAH UMUR BIOLOGI ANDA?

 

BIOLOGICAL AGE

Pernah dengar pasal umur biologi? kalau yang umur biasa2 kita sambut harijadi tu umur fizikal namanya..kalau lahir macam adaa tahun 1984 ni  maksudnya umur dah 30 tahun (ngehngeh) ..tapi umur biologi bukan itu ye..apa dia umur biologi ni?

secara senangnya begini

USIA KRONOLOGI = Usia mengikut tahun anda dilahirkan

USIA BIOLOGI= Usia anda pada peringkat selular (cell)..ukuran sebagus mana badan anda berfungsi relatif kepada umur kronologi anda.

Contoh kan, usia adaa tahun ni 30 tahun, tapi kebolehan badan adaa berfungsi seperti orang yang berumur 40 tahun, jadi umur biologi adaa tak match gitu dengan umur sebenar..lagi tua pulak..

Itu sekadar contoh lah..selalunya umur biologi ni diukur berdasarkan tekanan darah anda, ketepatan penglihatan anda, bacaan nadi anda ataupun lebih general seperti cepat letih ke tak, pergerakan lancar atau tak..

Apa yang mempengaruhi umur biologi?

Sebenarnya banyak faktor..contohnya

  • Pola tidur- tidak cukup tidur atau tidur tidak tentu masa
  • tabiat pemakanan- cara makan tidak sihat dan tidak berjadual
  • Persekitaran- cuaca, pencemaran
  • Cara hidup- merokok, minum arak
  • perubahan fizikal atau sistem tubuh- orang yang melahirkan anak , obese lepas tu kurus balik dll.

kesemua ini memberi impak kepada sel2 kita..kadang2 umur baru 17 tapi selnya tua, tidak sihat macam orang umur 40 tahun dah..kesannya, anda sering letih..susah nak buat kerja..macam orang umur 40 tahun lah..padal baru 17 tahun..patutnya masih cergas kan.

Mungkin kalau anda berusia dalam 20 30-an anda tak rasa lagi bezanya..tapi bila anda dah cecah 40-an misalnya anda akan mula sedar..terutamanya bagi mereka yang mempunyai umur biologi yang jauh lebih tua..

Bayangkan, bila tengok nenek anda buat kerja, angkat itu ini nampak steady jer..tapi bila kita buat sikit dah mengah..ha tu petanda lah tu, kena pergi cek usia sebenar sel2 anda.

Sel dalam badan adalah binaan paling asas dan utama..kita terdiri daripada trilion sel..malah mungkin lebih..jadi, jika sel anda tua, keupayaan anda sebagai seorang manusia juga menurun.

Jadi sangat penting untuk mempunyai sel yang sihat. jadi pastikan kita ubah cara hidup kita, pemakanan kita.

——————————————————————————————————————————–

VIVIX

4 MEKANISME PADA TAHAP SELULAR

1. KEROSAKAN DNA

setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan2 ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan panjang umur.

Ramuan VIVIX melindungi dan memperbaiki sel DNA

2. PENGAWALAN GENETIK

Pengawalan genetik meyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap selular.

Diadalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuanVIVIX mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular.

3. PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MEROSOT OLEH SEL

Mitokondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel turut menurun. 

Ramuan VIVIX menggalakkan biogenesis atau pembentukan baru mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4. PENIMBUNAN PROTEIN AGE

Penimbunan berlebihan protein AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan VIVIX adalah 10x lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

———————————————————————————————————

dah jumpa untuk anda kelihatan muda luar dan dalam? saya dah!

untuk membuat order VIVIX secara langsung

esell order now

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s