Pelbagai

TUTORIAL PENGGUNAAN ESELL: SHAKLEE ONLINE, KINI SEMUA DIJARI ANDA

Berita gembira buat semua pengguna tegar Shaklee!! sekarang ni Shaklee dah mula mempertingkatkan sistem pembelian online..kalau dulu sistem ini hanya untuk ahli Shaklee, tetapi kini dah ada widget khas untuk mereka yang bukan ahli Shaklee melakukan pembelian dengan cepat dan mudah..dah takyah walk-in pon boleh..menarikkan?

Widget terbaru ni namanya ESELL..Ringkas aje penggunaannya..jom adaa tunjukkan satu persatu ye..

ok, contoh lah, Kak leha datang ke blog adaa ..nak cari pasal kuruskan badan katanya..cari entry yang berkaitan, lepas tu rasa2 nak beli tapi malas nak contact adaa kan..so apa yang kak Leha perlu buat?

1. Klik link ESELL order now dibahagian akhir entry, cnth:

esell order now

 

2. Anda akan dibawa ke page ini

esell
esell

 

Sekiranya anda setuju dengan syarat2nya..klik ‘agree’ dan anda akan dibawa ke page seterusnya

3. Order

Ok, nanti produk2 yang berkaitan dengan mengurangkan berat badan akan muncul..pastikan anda ‘tick’ di produk yang anda ingin beli sahaja ya. Pastikan juga bilangannya betul dan anda boleh lihat HARGA PASARAN di paparkan disebelah kiri page tersebut.

esell
esell

 

4. CHECK OUT

dah pilih barang, sekarang masa untuk check out. Cuma klik ‘ CHECK OUT’ di bahagian bawah produk tadi dan anda diminta mengisikan data2 untuk tujuan penghantaran dan pembayaran.

esell
esell

 

setelah selesai, klik ‘continue’ dan anda akan dibawa ke list semakan

esell
esell

 

dah tengok semua betul, barang yang nak diorder, alamat semua betul..boleh bayar! hehe

5. PAYMENT/PEMBAYARAN

ESELL
ESELL

 

pembayaran hanya boleh melalui CREDIT/DEBIT CARD SAHAJA buat masa ini ye..tak kisahlah bank apa pun 😀

6.CONFIRM PAYMENT

dah confirm payment, nanti anda akan dapat pengesahan daripada shaklee..

esell
esell

 

Siap!! Tgu barang sampai depan rumah/opis anda ye..

Mudah aje kan? Sekarang semua dihujung jari 😀

Selamat bershopping!!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

109 thoughts on “TUTORIAL PENGGUNAAN ESELL: SHAKLEE ONLINE, KINI SEMUA DIJARI ANDA

  1. Hello there! This blog post couldn’t be written much better!
    Looking through this article reminds me of my previous roommate!
    He continually kept preaching about this. I’ll forward this information to him.

    Pretty sure he’s going to have a great read. Many thanks for sharing!

    Like

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s