ESP · KALSIUM · MY STORY · PREGNANT · TESTIMONIAL · VITAMIN C

SHAKLEE EFFECT: SET MENGANDUNG

Apalah pulak Shaklee Effect ni? Nak diikutkan banyak dah effect positive yg adaa dapat dr shaklee ni..tapi yang paling adaa ingat..dah tentulah saat pertama kenal shaklee kan..ala2 first date gitu..

Kali ni adaa cuma nak cerita effect pertama yg adaa dapat dari shaklee..iaitu set mengandung..

Masa anak pertama..tubuh masih kuat..sekurang2nya utk kebanyakan daripada kita kan..tapi seingat adaa..masa mengandung anak pertama adaa tak aktif sangat..memang boleh buat kerja semua tapi banyak berehat jugak sebab asyik rasa letih..tapi masa tu takda fikir apa2 lah sebab first time kan..mase tu tak kenal shaklee pon lagi..

Bila masuk kandungan kedua..badan sangat2 lemah..asyik ulang alik klinik..sampai doktor Aisyah (nama sebenar) kat klinik damansara tu kata..”awk tak perlu datang klinik dah..awk tak sakit cuma awk sangat lemah..awk cari jelah multivitamin”

Huhu doktor pon naik pening dah ape nak buat dgn adaa hahaa serius adaa macam sayur layu..tak bermaya..jadi adaa fikir..ok..cari vitamin jelah..so berdatinglah dengan encik google siang malam mencari vitamin terbaik..

Masa tu google ke fb ke blom banjir dengan cerita2 tentang shaklee..masa tu adaa jumpa blog kak norita n kak cery (my lovely mentor now)..so bermulalah sesi mengemail..bersms..tanye itu ini..tambah2 masa tu kene gestational diabetes pulak..wpon border jer tapi risau lah jugak kan..so masa tu sibuk juga mencari produk yang dapat mengawal paras gula masa hamil..

image

So jumpalah vitalea,bcomplex,vit c,esp,oste,fiber (masa tu ade lagi fiber ni..serbuk fiber shaklee…mmg terbaik!)

image
FIBER YG AWESOME!

Bermulalah journey with shaklee..apa resultnya? Jengjengjeng!! Gula dalam darah? Good! Berat baby? Gud! Energy? Gud!!

Masa anak pertama ubat apa yg adaa x amek masa nak bersalin..semua adaa cuba..gas ke epidural ke(end up x masuk pun..sakit sia2 kene cucuk kat tulang blakang dua kali) ..sampai adaa tak ingat bila bersalin..lalok bak kata orang..

Anak kedua..drugs free!! 100% takda ubat..bayar hospital pon murah ahhaha sbb tak amik apa2 ubat..vitamin masa mengandung tu jugaklah adaa amek sampai bersalin…berpantang dan menyusu..dan yang best..masa bersalin, adaa bertenaga dan ingat saat2 melahirkan anak tu..doktor pon impress hehe

image
The reason I meet shaklee ♥

Adaa bersalin anak kedua di Tropicana hospital..dan doktor gyne adaa ialah doktor NorFida’ kalau tak silap..soalan dia lepas adaa bersalin..” u ambil omega ke ek..anak u licin je keluar..mudah..meluncur jer..saya nak suggest pada patient saya lah” hehe

Saya ambil shaklee sahaja..alhamdulillah..dengan izin Allah jua..

Sejak dari tu adaa memang tak cari yang lain dah..

image

SHAKLEE DI ♥ KU..

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s