SHAKLEE COLLAGEN POWDER · TESTIMONIAL

BILAKAH WAKTU TERBAIK PENGAMBILAN KOLAGEN?

Hari ni kita share satu perkara yang simple tetapi penting..

Terdapat pelbagai jenis kolagen dipasaran kan? Ada dalam bentuk kapsul, cecair dan juga serbuk. Ada yang dihasilkan dari sumber haiwan, ikan, dan juga tumbuhan. Terpulang masing2 untuk memilih..tapi bagi adaa, adaa dah pilih dah yang sesuai

bagaimana cara memilih kolagen yang betul?

credit: mamafaiz

harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik… (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: Aula]

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin

——————————————————————————————

Shaklee collagen powder menepati ciri2 ni..ha..bukan senang ye, tambah2 kolagen shaklee ni berkualiti tinggi, telah melalui ujian klinikal dan sebagainya..istimewanya Shaklee, produk2nya tidak menggunakan haiwan dlam ujian klinikal tetapi diuji kepada manusia..dah namanya nak bagi manusia makan kan..awat nya duk try kat haiwan..produknya dijamin selamat dan semulajadi..tiada kerisauan 🙂

MY COLLAGEN

 

OKEY dah pilih kolagen anda? Jadi bilakan waktu yang sesuai untuk pengambilan kolagen? Adaa faham, kolagen ni bukan seringit dua..jadi dah alang2 bawak keluar duit tu pastikan ianya berbaloi..ambil pada waktu yang sepatutnya, jangan main taram ajeee

1. Ambil kolagen 30 minit sebelum makan atau 3 jam selepas makan malam (sebelum tidur)

Ini untuk memastikan perut anda benar2 kosong ketika ambil kolagen. Jika kolagen diambil bersama makanan, ianya akan turut diurai bersama2 makanan tadi..kan dah rugi..kiranya, jika diambil bersama makanan, penyerapan tidak efektif..jadi kesan yang anda dapat pasti kurang memuaskan.

2. Ambil Shaklee Collagen Powder bersama air kosong. Walaupun boleh diambil bersama jus atau minuman kegemaran anda, tetapi lebih asli lebih baik..jadi larutkan aja dalam air kosong dan minum..kesannya lebih cepat 😀

3. Pastikan tubuh mendapat bekalan air yang secukupnya setiap hari supaya proses penyerapan boleh berlaku dengan lebih baik.

 

Tu je..mudah kan?

Shaklee Collagen powder ni ambil masa 8 minggu mengikut ujian klinikal nya, tetapi ramai yang merasai perubah seawal penggunaan kotak pertama..jadi, nak tengok perubahan? cubalah sendiri!

Ini adaa kongsikan sekali lagi testimoni bergambar. see for yourselves!

testi kolagen 6 Testi kolagen 11 Testi kolagen 13 Testi kolagen 19 Testi kolagen 21 Testi kolagen 23 Testi kolagen 24

MYSELF
MYSELF

testi kolagen 38

 

Apa yang adaa suka, dengan kolagen shaklee ni kulit kita nampak semulajadi, bukan putih macam kapas..nampak kemerahan dan yang penting ianya bukan semata-mata untuk putih. Jika tengok testimoni diatas, kebanyakan nya baru menggunakan 2 minggu belum 8 minggu pon lagi dan ianya membaiki struktur kulit terlebih dahulu. Kurang kedutan, jeragat, jerawat, berminyak..kan lebih cantik tuu..pengaliran darah juga lebih baik..yang kusam, pucat jadi pinkish gitu..

jadi, nak cuba?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s