PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

SHAKLEE: TIPS TINGKATKAN PENDAPATAN ISI RUMAH

Rata-rata bila sebut tentang ekonomi, duit, ramai yang mula beremosi..bukan emosi apa..nak marah, mengeluh, semua ada. Zaman sekarang bukan lagi macam zaman dulu..zaman dulu mungkin gaji RM3000 dianggap mewah..tapi sekarang, gaji RM3000 di Kota besar seperti Kuala Lumpur termasuk dalam golongan miskin tau..

Adaa ni memang asal Kelantan, tapi membesar di tempat2 berbeza..Kalau di Kelantan mungkin kos sara hidup lebih rendah berbanding sewaktu adaa di Johor, di Damansara, di Bangi..dan sekarang adaa dah pun berpindah di Kuala Terengganu..kos sara hidup disini juga tak kurang tingginya..Jadi, kewangan tu satu perkara yang tak boleh diambil ringan.

Kalau hidup sorang pun dah rasa kekurangan duit, apatah lagi yang hidup berkeluarga kan?  Cari Side income dah seakan menjadi satu trend kalau nak merasa hidup senang di kota..tak hairan lah sekarang rata2 sibuk berniaga ye tak?

Berniaga ni mcm2 boleh berniaga..macam2 peluang ada..tapi hari ni Adaa nak bercerita tentang Shaklee..sebab nya adaa sendiri meningkatkan pendapatan dengan Shaklee kan..hehe

shaklee memberkit

tips pon taklah tips sangat..sekadar apa yang adaa dah lalui sahaja lah ye

1. Low RISK

Adaa seorang yang sedikit takut lah nak ambil risiko lebih2 ni ..jadi adaa go for low risk business..start dengan modal yang kecil tapi bonus besar 🙂 . Modal yang diperlukan cuma RM65 sahaja untuk jadi ahli dan mula berniaga. Kalau ada extra rm2 3 k tu bonus lah sebab boleh buat stock sikit kat rumah kan..tapi kalau takda pon tak menjadi masalah..

2. STRONG PRODUCT/MARKETING PLAN

Pilih syarikat yang mempunyai plan pemasaran yang adil dan produk yang terbukti berkualiti. Kita taknak kene head hunting lah, orang bawah keje orang atas goyang kakilah..no no..this is fair game..siapa usaha dia dapat tak kira dia asalnya dibawah ke diatas ke.

3. COMMIT

Dah pilih, dah sign up, kenalah commit kan..dalam apa juga yang kita buat, kita kene bersungguh2..sama juga mcm kita kerja..kalau tak sunguh2, mana nak dapat hasil kan?  Kerja yang berterusan, kerja keras, pasti hasilnya lumayan..itu lah bisnes..tiada had pendapatan..selagi anda buat, hasil akan ada

4. ELAK BERBELANJA BERLEBIHAN

Awal2 nak naik, jangan lah suka sana sini belanja duit..kadang2 jenis jakun kan..bulan lepas dpt bonus rm25, bulan ni rm2000 wah terus nak joli ni..No..berbelanja hanya pada keperluan..fikirkan jangka panjang..buat modal ke, simpanan ke..sampai satu tahap yang stabil nanti, pasti kita akan dapat berbelanja..tapi kadang2 tak salah nak reward diri sekali sekala..:)

5. FOCUS DAN SABAR

dalam perniagaan bukan macam bekerja..kerja, dah kompem2 ujung bulan dapat gaji..tapi bisnes, kita perlulkan masa untuk naik..kunci nya disini jangan mengalah..kalau dah 3 bulan buat hasil nya sama, siapa tahu bulan ke 4 hasilnya 3 4 kali ganda kan..jadi kalau cepat menngalah, kita yang rugi..bagi diri kita sekurang2nya 1 tahun, tengok ada peningkatan atau tidak..tapi dengan syarat dalam satu tahun tu kita FOCUS lah..tak focus berniaga memang lah hasil pon takde ye tak?

Itu serba sikit yang dapat difikirkan malam ni..malam2 ni fikiran menerawang haha..InsyaAllah nanti kita cerita2 lagi..

Saya tak pernah menyesal buat Shaklee..sebab saya dah nampak hasilnya..kalau anda belum yakin dan nak tahu lebih lanjut, nak berada dibawah bimbingan kumpulan kami ..silalah pm ye..tak rugi tau..mcm yang adaa ckp tadi, low risk but with strong determination u will end BIG..so? tick tock tick tok!

NC 2013 AWARDS

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s