CINCH TEA · WEIGHT MANAGEMENT

TEH HIJAU MAMPU KURANGKAN BERAT BADAN

minty-iced-green-tea-400x400

Sedapnya green tea dengan ais dan daun pudina..sejak dua menjak ni suka nak mencari info tentang kurangkan berat badan ni sebab makin ramai yang bertanya..adaa juga tengah dalam usaha menurunkan berat badan..yelah anak dah tiga kan..size pon dah bertambah..huhu naik 5 kilo since anak pertama dulu..taklah teruk sangat cuma nak dapatkan berat badan ideal

Kegemukan ni ada pelbagai jenis..ada orang cepat turun berat, ade orang susah sangat turun berat..kalau metabolisme rendah susah nak turun berat ye kan?

jadi apa ya yang sesuai..nak minum apa yang boleh membantu ni? adakah teh hijau atau green tea boleh membantu? jom kasi selidik sikit

1. Teh hijau membakar lemak dan kalori

Teh merupakan minuman yang bagus untuk kesihatan. Ianya telah terbukti mampu mengurangkan berat badan melalui pembakaran lemak dan kalori..mungkin ianya mengambil masa untuk nampak kesan, tapi tak mengapa, yang pasti, ianya selamat ๐Ÿ™‚

2. Mengurangkan lemak

Bila kita makan lemak dan gula, ianya akan diuraikan kepada triglyceride. Bahan ini yang membekalkan kita tenaga..tapi apabila tidak digunakan, ianya akan tersimpan sebagai lemak. Teh hijau pula mengandungi polyphenol yang boleh mengaktifkan enzim tertentu dalam badan dan kemudiannya, enzim inilah yang akan melarutkan lebihan triglyceride daripada tersimpan sebagai lemak. Jadi kena rajin minum teh hijau ๐Ÿ˜€

3. Meningkatkan metabolisme badan

Teh hijau mengandungi pelbagai antioksidan..salah satunya ialah epigallocatechin gallateย (EGCG) yang membantu meningkatkan metabolisme badan seterusnya mempercepatkan proses penurunan berat badan. Teh hijau juga mengandungi kafein..kafein dan EGCG td akan bertindakbalas menghasilkan tenaga. Jadi anda bukan sahaja dapat menurunkan berat badan tetapi and juga akan kekal bertenaga.

Ini ada cuma kongsikan sedikit..untuk info yang lebih lengkap boleh lihat DISINI

Jadi bolehlah mengamalkan minum teh hijau ya..baik untuk kesihatan dan juga dapat menurunkan berat badan. Lagi satu ianya salah satu pilihan lain lah selain air kosong..boring jugak asyik minum air kosong kan..nak sedap lagi, perah lemon..dan sejukkan ๐Ÿ˜€ besttt!!

Di Shaklee, ada juga green tea yang adaa suka minum hari2..

cinch teamemang terbaik dan puas hati!! 2 thumbs up!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s