ESP

ESP: KHASIAT TERHADAP KULIT~

Musim panas ni satu perkara yang adaa perasan, muka semakin berminyak betul tak? Tambah-tambah untuk orang yang sememangnya mempunyai kulit jenis berminyak, kalau terdedah kepada cuaca panas, atau bahang sekalipun, muka tu macam diperah-perah minyaknya..dan hasilnya, bila bercampur dengan jerebu, habuk, jerawat pun naik dengan jayanya..huhu

Tapi, tu orang lain lah hehe adaa ni memang kategori kulit berminyak, super oily..sebab tu masa duk di UK kulit takda masalah walaupun udara kering dan sejuk..orang lain kulit semakin kering sampai tahap menggelupas dan berdarah. Tapi untuk adaa, kulit ngam-ngam je kelembapannya hehe

Bila balik malaysia, muka mula bermasalah, tapi adaa dah jumpa penyelesaian nya..hehe muka lembap dan kurang berminyak..apa rahsia?

Ok, itu cerita adaa..sekarang nak tahu apa lagi kelebihan soya pada kulit? jom baca

Custom Moisturizing

Soy may be particularly beneficial for people with combination skin. Soy is sometimes referred to as a “smart” moisturizer because of its innate ability to moisturize dry areas while decreasing oiliness in other areas, notes Skin and Aging.com. Moisturizers that contain soy may have softening and smoothing effects while evening out skin tone.

Wrinkles

A form of soy isoflavone called aglycones shows promise in improving the appearance of aging skin, including the diminishing of fine lines and wrinkles.

A Japanese study published in February 2007 in the “Journal of Nutritional Science and Vitaminology” concluded that the oral intake of 40 mg soy aglycones daily over 12 weeks improved the skin of 26 female volunteers ranging in age from the late 30s to early 40s.

Skin Firming

Soy may improve skin firmness by encouraging collagen production and promote the repair of elastin fibers, according to Skin and Aging.com. Collagen and elastin fibers work together to help keep skin firm. As skin gets older, these fibers weaken and cause skin to sag.

Reverse Sun Damage

Soy moisturizing creams may help reverse common signs of sun damage such as fine lines, blotchiness, discoloration and skin roughness, notes the Mayo Clinic. Since these products contain ingredients other than soy, further research is necessary to determine the specific role soy plays in treating sun-damaged skin.

source: here

kalau rasa2 diri tu ade kulit yg berminyak, kusam, berjerawat, kedut2, tak anjal lagi dah walaupun masih muda..ha..bawak2 lah minum soya ni dek non..tapi perlu diingatkan ye, soya yang diambil haruslah bebas bahan pengawet, tak bergula..kalau tak penyakit lain pulak yang dapat nanti..

Jadi, apa lagi yang best selain ESP? bagi adaa, ini yang terbaik..bukan tak minum soya kotak ke tau fu fa ke..tapi sekali sekala je..hari2 ESP nilah peneman jiwa raga sbb non-gmo, takda pengawet, tiada gula tambahan..dah lah mcm2 resepi boleh buat dengan ESP ni..mmg terbaik tau!!

ESP 14 PROMO

promo esp

Tak perlu tunggu lagi..dengan pembelian buy 6 free 1 anda dapat beli dengan harga ahli, bukan harga retail..dapat free membership lagi..

yang paling penting, expired SEPTEMBER 15 tau..nak share dengan kwn2 pon boleh..family apatah lagi..serius memang berbaloi..

apa lagi?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s