CINCH · CINCH TEA · OMEGA GUARD · WEIGHT MANAGEMENT

TIPS MENGURANGKAN BERAT BADAN: TINGKATKAN METABOLISMA ANDA!

Pernah tak anda rasa susahnya nak turunkan berat badan? huhu Adaa rasa sangat2 susah sebab adaa ni metabolisme rendah..apa kaitannya metabolisme rendah ke tinggi ni?

Orang yang mempunyai metabolisme badan yang tinggi, dia berupaya untuk menukarkan makanan/lemak didalam badan nya kepada tenaga dengan cepat..

Orang yang metabolisme rendah macam adaa ni, badan sukar untuk menukarkan makanan kepada tenaga..sudahnya menjadi stored fat..dah lah susah nak turun berat badan, naik pulak lagi huhu

Kalau korang perasan, ada orang pagi2 mesti membuang, badan mudah berpeluh, makan banyak2 pon tak gemuk..ha ni salah satu contoh orang yang mempunyai tahap metabolisme yang tinggi..untung laaa

Tapi, jangan risau, metabolisme rendah ni bukan tak boleh kurus, boleh ..ada cara nya..caranya, tingkatkan lah metabolisme badan kita dengan mengamalkan pemakanan yang betul..

Jadi apa yang kita perlu untuk tingkatkan metabolisme badan dan mempercepat pembakaran lemak?

credit

Spiced Foods

Foods with spices such as capsaicin, black pepper and ginger help increase your metabolism. According to an August 2006 article published in “Physiology & Behavior,” this is because these ingredients have the potential to produce results on metabolic targets such as fullness, thermogenesis and fat oxidation.

(penggemar cili api boleh lah teruskan ye makan makanan pedas ni )

 

Green tea (EGCG)

Research from the University of Chicago’s Tang Center for Herbal Medicine found that rats injected with EGCG–found in green tea–lost 21 percent of their body weight. Additionally, after seven days of daily injections, the rats consumed up to 60 percent less food. Researchers suspect that EGCG may work through other hormonal systems that control appetite and body weight

(shaklee pun ada cinch tea (green tea flavor) dan kalau ada yang belum tahu, cinch tea ni memang ada dalam set slimming shaklee)

cinch tea

Caffeinated Coffee

According to a study published in “Physiology & Behavior” in August 2006, drinking caffeinated coffee increases your metabolism by up to 16 percent over those who drink decaf. This is because caffeine increases your heart rate and breathing, as well as stimulating your central nervous system to increase fat oxidation.

(Jangan pula minum sampai bergelas-gelas ye..)

Protein

Protein helps build lean muscle mass, which in turn, helps burn more calories. Since muscle burns more calories than fat, it is important to eat high amounts of lean protein to increase your metabolism. Thirty grams of protein–equal to four-ounces of chicken breast–should be consumed at each meal.

(rasanya semua sedia maklum, Shaklee mempunyai protein terbaik ..buat aja pilihan, nak yang mana? ESP? atau Cinch Shake yang didatangkan dalam 3 perisa: coklat, vanila, cafe latte..ini pon dalam set slimming shaklee tau)

cinch

 

Cheese

While cheese can be high in fat, it is also high in calcium, which helps your body metabolize fat more efficiently. This efficiency helps your body increase the amount of fat your body eliminates. According to “Women’s Health Magazine,” calcium-rich snacks such as cheese help increase your metabolism.

(yang ni tak perlu susah2..shaklee ada sumber kalsium terbaik dan semulajadi..telan ajee)

ostematrix

Fish Oil Pills

An article published in the May 2007 edition of the “American Journal of Clinical Nutrition” says that combining exercise with your fish oil supplements helps speed up metabolism. The reason for this is that the omega-3 in the fish oil helps increase the activity of your fat-burning enzymes. The study found that taking fish oil supplements should be used in conjunction with exercise to fully improve body composition and increase metabolism.

(Shaklee mempunyai MINYAK IKAN TERBAIK DIDUNIA..ini fakta ye, bukan auta..dah ramai yang turun berat badan dengan mengamalkan omega guard ni..nak tahu betul ke tak..cubalah sendiri)

 omega promo

Tuna

Fatty fish such as tuna is loaded with omega-3 fatty acids, a hunger-reducing acid that increases your metabolism. According to “Women’s Health Magazine,” omega-3 fatty acids are a healthy fat that will trigger “I’m full” signals from your stomach to your brain. The protein also helps you stay full for longer so you don’t snack on foods with empty calories.

Jadi, tak perlu risau lagi..semua orang berpeluang untuk menurunkan berat badan dan hidup dengan sihat!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s