SHAKLEE COLLAGEN POWDER

CARA TERBAIK PENGAMBILAN KOLAGEN~

Bulan ni promotion kolagen kan, jadi ramai yang tertanya-tanya cara pengambilan yang betul supaya dapat kesan yang optimum..Tapi sebelum tu, tahu tak kolagen ni datang dalam pelbagai bentuk? Ada yang tablet, capsule, creams, ada yang powder atau granulated ada jugak yang liquid.. jadi mana yang lebih bagus?

kolagen capsule

PIL DAN TABLET

kolagen dalam bentuk pil dan tablet ni besar dan lebih susah untuk menembusi sistem. Masa nak telan tu mungkin senang tapi kesannya lambat sebab pil dan tablet ni ambil masa untuk terurai dulu sebelum dapat masuk ke dalam sistem, dan kebanyakannya bukan 100% dapat diserap oleh badan..jadi kolagen dalam bentuk ini kurang efektif.

KRIM KOLAGEN

kalau dah nama krim ni kita pon tahu penggunaan nya lebih diluar sahaja. Memang ianya dapat mengekalkan kelembapan kulit tapi ianya tidak mampu untuk memasuki ke dalam sistem..cuma luaran sahaja, jadi ianya juga kurang efektif.

SERBUK KOLAGEN

ini adalah cara kedua terbaik kerana saiznya yang kecil. tapi sebab ianya serbuk, jadi agak kering kan dan ambil masa sikit untuk masuk kedalam sistem. Kalau nak ambil jugak yang serbuk, lebih baik di campur air.

CECAIR KOLAGEN

Ini bentuk yang paling bagus sebab ianya dalam bentuk yang paling mudah dicerna. Jadi ianya lebih cepat diserap badan dan kesannya lebih cepat.

BAGAIMANA PULA DENGAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

ha..jangan salah faham ye, kolagen shaklee ni memang dalam bentuk serbuk, tapi sila larutkan dulu dalam air sebelum minum, jadi ianya dalam bentuk liquid. Lagi satu, bezanya kolagen shaklee dengan yang lain ialah saiznya..saiznya sangat kecil dan setakat ini paling berkesan ..no wonder ianya menjadi pilihan..bukan sahaja berasaskan ikan, tetapi saiz nya yang kecil menjadikan kolagen ini yang terbaik dipasaran. nak tahu lebih detail kenapa kolagen berasakan ikan ini lebih baik dan sekecil mana size kolagen shaklee ni boleh klik link dibawah.

Shaklee Collagen Powder: Apa kelebihan kolagen berasaskan ikan?

WAKTU PENGAMBILAN

Memandangkan kolagen ni ialah protein yang sukar diserap, jadi cara terbaik ialah ambil pada waktu pagi ketika perut masih kosong dan larutkan dalam air. Tapi jangan guna air panas kerana akan menyebabkan kolagen menjadi gelatin dan menyukarkan penyerapan. senang kan?

Presentation1

 

Jadi jangan lepaskan offer terbaik bulan ni 😀 totally awesome!!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s