Pelbagai

TUTORIAL RINGKAS: PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE SECARA ONLINE~

Ha..seperti yang dijanjikan..Adaa nak share tutorial ringkas..Adaa bukan pandai nak tutor2 ni tapi boleh lah..asalkan lepas nak shopping online kan hehe

Bagi customer adaa yang tercinta yang dah jadi member anda dah dapat kan sms dari shaklee tentang ID dan password untuk log in..kalau belum jangan risau..adaa boleh bgtahu..ok ni adaa listkan step by step ye

1.DAFTAR KEAHLIAN

Ini kalau yang dah lama daftar..anda pasti dah ada ID kan..so takda masalah..bg yang belum daftar dan nak daftar sekaligus buat pembelian, buat pertama kali adaa akan daftarkan, jgn risau, ditanggung beres!

Ok bagi yang sudah jadi member, anda akan mendapat sms macam ni untuk membolehkan anda log in ke sistem online shaklee

sms 1Anda boleh log in menggunakan ID Shaklee anda dan 6 digit terakhir IC anda

ID: ID shaklee

PASSWORD: 6 digit terakhir dalam kad pengenalan

2. WEBSITE

Pergi ke www.shaklee.com.my dan klik home di sebelah kiri anda akan lihat page ini (jika anda ingin proses pembelian dilakukan dalam bahasa Melayu, sila pilih bahasa di penjuru kanan terlebih dahulu sebelum anda klik ‘member login’)

pic 1Klik member Login disebelah kanan dan masukkan kata laluan dan ID anda

pic 2

Bagi pengguna yang baru pertama kali log in, anda akan diminta untuk menukar password, jadi boleh ikut arahan dan tukar password yang anda kehendaki.

Setelah log in, anda akan lihat page ini

pic 3

Sini ada banyak maklumat, so boleh explore dan godek2 lah..bagi yang ingin membuat pembelian, sila klik ‘shopping’

3.MASA UNTUK MEMBELI!!

pic 4

setelah anda klik bakul merah tadi, anda akan lihat page ni..sila baca dan fahamkan term and agreement ini, jika setuju klik ‘agree’
pic 5

Sebelum meneruskan pembelian, pastikan segala maklumat betul untuk mengelakkan sebarang masalah ketika proses penghantaran kelak.

dah pasti betul klik ‘confirm’pic 6

Tadaaaaaa….inilah rangkaian product shaklee yang hebat…sila pilih2 yang mana suka ye..oh ye, UV dan PV tu ialah point bagi setiap product..jika pembelian anda lebih 150uv, ini bermakna anda layak untuk menerima bonus/cash back pada pertengahan bulan berikutnya :D..jadi jgn pening2, tgk harga sudahhh hehe

pic 7

Dah pilih barang indaman? klik pada gambar tersebut (sebagai cnth, kolagen) dan anda akan lihat page diatas..jika rasa nak beli, klik ‘add to shopping cart’

pic 8

Jika anda ingin membatalkan order boleh klik ‘cancel’..bagi yang ingin meneruskan pembelian, klik ‘continue to order’ dan sekiranya anda selesai membeli, klik ‘submit’. kalau nak beli lebih dari satu quantiti, boleh edit ye dibahagian quantity tu..kot nak kolagen 2 set ke..kan kan

4.PEMBAYARAN

Dah selesai menjamu mata dan pilih2, sekarang waktu membayar..anda boleh menggunakan debit card atau credit card untuk urusan pembayaran..

*walaupun option cuma ada ‘online credit card’ jangan risau, anda juga boleh menggunakan debit card dengan option yang sama, so just tick aje yang itu ye


pic 9

Kemudian sila isi maklumat kad anda..

*no card: nombor yang paling panjang di depan kad anda

*CVV2 & CVC2: 3 nombor dibelakang kad anda (jangan dedahkan pada sesiapa ye..)

pic 10

Selepas anda klik ‘confirm payment info’ anda akan dibawa ke satu lagi page untuk memastikan semua order dan maklumat pembayaran betul..klik ‘confirm order’ untuk meneruskan proses, atau jika ada kesilapan, klik ‘modify order’ untuk pembetulan. (gambar takdok heheh)

pic 11

dan anda akan lihat gambar ni ..ketika da saat ini sila jgn klik2 tab lain ke, usik2 ke computer ke just tunggu je sampai urusan selesai..setelah selesai, anda akan diberitahu yang order anda sudah berjaya..dan anda akan menerima notification email n sms seperti ini

pic 11

pic 12

ha..kan mantap tu..lepas tu tunggu ajelah barang sampai hehe

Moga bermanfaat..jika tak pasti, sile tanye ye..hehe

oh ye, bulan ni ada promo best, bagi setiap pembelian melebihi 300UV dalam satu transaksi anda akan dapat FREE COQHEALTH PLUS sebotol bernilai RM124..taknak ke dek non…silelah klik klik!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Advertisements

6 thoughts on “TUTORIAL RINGKAS: PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE SECARA ONLINE~

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s