ESP · MEALSHAKE · PERFORMANCE DRINK

Salam Ramadhan~~ Jadual Makan vitamin bagi ibu menyusu

Pertama sekali, selamat menyambut Ramadhan buat semua..hari ni 2st ramadhan, harapnye kita dah pasang azam untuk memanfaatkan sepenuhnya bulan ni hingga ke akhirnya..InsyaAllah

Bila tiba bulan puasa ni, mulalah ibu2 yang menyusukan anak ni risau ttg kuantiti susu dan mcm mana nak kekal bertenaga sebab menyususkan anak ni mudah letih sbb dehydrated.. jadi apa solutionnye? jom baca
credit

Antara persiapan Ramadhan bagi seorang ibu menyusu:Sebelum/Semasa berpuasa:

 

§ Amalkan pemakanan seimbang.

§ Banyakkan minum susu, soya dan makanan yang tinggi protein.

§ Ambil supplemen –soyprotin,mealshake,performance drink,tablet2 vitamin

§ Lebih kerapkan mengepam dan menyusui bayi.

§ Sediakan stok untuk bulan puasa dari awal.

§ Ceria2 selalu.

§ Jaga fizikal-banyakkan rehat,tidur cukup,etc….jauhi stress

§ Psikologi-fikir positif insyaAllah susu cukup utk si kecil..banyakkan doa & istigfar

tripple gem 2 

Ni testimoni yang mengamalkan performance drink :

 

Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang.. ~Mommy Lyna

 

Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga. ~genki Momma

 

testimony saya? – saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la sekrg…dan dulu di miri time saya ke offshore.pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..raasa bertenaga..tak rasa haus pun. ~kak cery

 

Dan Khasbuat semua ibu2 yang sedang menyusukan anak…bolehla jadikan jadual ni sebagai rujukan…Jadual pemakanan tambahan Shaklee di bulan Ramadhan/ berpuasa.

 

Waktu Sahur:

(1) Makan nasi atau apa jua juadah .digalakkan makan sup..dan makanan yg tinggi protin.
(2) Makanlah sekurang-kurangnya 3 biji kurma.
(3) Tambahkan minuman Performance Drink dan ESP (gabungan terbaik). (kalau tak makan soy protin..ganti dgn MealShake)
(4) Makan 3 biji Alfalfa

Waktu Berbuka:

(1) Berbuka dengan juadah berbuka..with kurma..amat digalakkan

(2) Tambahkan minuman Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik).
(3) Makan 2 biji Alfalfa.

Sebelum tidur:
(1) Amalkan minum segelas ESP.
(2) Makan vitamin lain iaitu 1 biji Vita-Lea, B complex dan Vitamin C…dan osteomatrix

 

Vitamin ini membantu badan ibu sentiasa bertenaga dan tidak kehausan.Selain daripada pengambilan vitamin, amalkan mengambil kurma, terutama sewaktu bersahur.

Bagi saya sendiri, saya mulakan puasa saya dengan ESP+Performance Drink n for my husband saya sediakan Performance Drink so that he’ll keep energized sampai petang..Bagaimana dengan anda?

*Menunggu stock ESP+Performance Drink yang sudah kering..harus tiba hari ni 😀

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s