ESP · MEALSHAKE · PERFORMANCE DRINK

Ramadhan bersama Shaklee~~ Apa yang anda perlukan?

Hari ni 8 hb, lusa semua umat Islam akan mula menunaikan ibadah puasa. Bila puasa ni biasalah, lapar dahaga itu lumrah..bulan ini adalah bulan yang sangat sesuai untuk menjaga kesihatan..Sebab itu Allah suruh berpuasa, sebab puasa ni banyak faedahnya..bukan lapar sia2 ye..ada signifikan nya pada tubuh.

Apa kebaikan puasa selain detox badan kita? Puasa membantu merehatkan tubuh kita dan sistem penghadaman..yelah asyik makan je kan..bagi yang nak menurunkan berat badan, ini juga waktu yang sesuai..

Bulan ni badan kita memerlukan tenaga yang mencukupi untuk melakukan aktiviti harian termasuklah beribadah..jadi Tubuh harus diberi nutrient yang betul dan mencukupi..

Slide3

Ini yang seharusnya terjadi sewaktu kita berpuasa..

Slide4Masalahnya orang kita ni kadang2 main makan je ..ikut suke, jadi, badan bukan makin sihat dan bertenaga tapi jadi sebaliknya pulak..dengan makanan berminyak, makan karbohidrat berlebihan..memang kenyang tapi tak menepati keperluan tubuh untuk berpuasa..sudahnya badan jadi makin letih, melepek sepanjang hari.. orang makin sihat, kita menjemput penyakit baru pulak..

Apa yang kita perlukan semasa berpuasa?

Slide11

Ini memang HOT SET..tahun lepas, Adaa mula berpuasa dengan Tripple Gem, tapi kebanyakan masa adaa suke ESP+Performance Drink..sebab masa tu  menyusukan anak , jadi sangat risau kita jadi cepat dahaga, lapar kan..bf mom tahu lah kan betapa lapar dan dahaganya setiap kali lepas bf anak..tapi Alhamdulillah, mampu bertahan hingga berbuka..

*My favourite Performance Drink..kacau2, bancuh dengan ESP dan Melashake, letak dalam peti ais sekejap..Ya Allah sedapnyaaaaa~~

Slide17

Ini jugak set yang sangat perlu..kadang2 tubuh mula nak sesuaikan dengan situasi baru kan..ada yang sembelit lah..apalah..jadi sistem percernaan sedikit terganggu, tambah2 yang berbuka tak hingat dunia tu hehe jadi sangat perlu ambil fiber lebih ye kalau tak, seksa! kembung, tak lawas semua ada

Bagi untuk memastikan badan tak sakit-sakit untuk mengerjakan ibadan, boleh ambil omega, ostematrix dan joint health..nak bangun sahur pon senang, tidur pon lebih lena, badan tak sakit2, lenguh2..

Banyak sangat nak ambil? Jangan risau..kalau ingin tahu apa yang sesuai dengan anda, boleh dapatkan konsultasi percuma dari Adaa..yang penting kita sihat dengan kadar yang kita mampu..puasa bukan untuk makan berlebih-lebih, merosakkan badan, tapi bulan yang sangat baik untuk merehatkan tubuh kita..kalaulah tubuh tu boleh bersuara, bersorak agaknya badan kita ni masa bulan ramadhan ni..hehe

Apa lagi? JOm!!

*Ramai dah order, sampai kering mealshake bulan lepas, tapi bulan ni insyaAllah akan ada stok balik, yang lain2? memang laju, jadi jangan terlepas..

JOM PUASA BERSAMA SHAKLEE!!

ramadhan with shaklee

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s