GLA

GLA membantu dalam penurunan berat badan?

wighing scale

GLA atau Gamma-linolenic acid ni lazimnya dikaitkan dengan kecantikan kulit, kesuburan, keseimbangan hormon..tapi tahu tak, GLA juga dapat membantu dalam penurunan berat badan?

Macam mana GLA boleh bakar lemak pulak ni?

GLA plays a role in healthy weight loss as it stimulates brown adipose tissue, which translates to less body fat accumulation and more fat burning.  There are quite a number of people break the weight loss plateaus just by adding GLA in their program for weight loss.

Ada yang kata, saya ambil GLA ni tak kurus pon..ha diingatkan ye, walau apa pun yang anda ambil, makan tetap kena jaga, senaman juga perlu..kalau adalah yang kata ambil product  X ke Y  ke Z shj boleh kurus, itu semua tak betul ye..semua supplement ni cuma pemangkin, membantu dalam penurunan berat badan SECARA SIHAT..kalau yang turun mendadak tu mungkin ada bahan lain seperti penggunaan dadah dan sebagainya. Jadi hati2..

Studies have revealed that overweight and obese patients who are taking GLA supplement recorded a remarkable weight reduction. There was no reported statistical different on the group from taking GLA supplements and their weight reduction. The second study which is conducted by a few number of patients whom family has history of obesity, seems to show a very positive result on their weight.

 

vitamin E

 

Kebanyakan yang tanya adaa tentang berat badan ni ada masalah METABOLISME RENDAH..contoh nya, jarang buang air besar lah, susah berpeluh lah, cepat letih..tu antara tanda-tanda nya lah..bila metabolisme rendah ni ertinya aktiviti dalam tubuh kita perlahan..bakar lemak pon perlahan..mcm kilang tak cukup elektrik hehe Jadi, salah satu cara untuk menurunkan berat badan adalah HIGH METABOLISME ..sebab tu kebanyakan product diet membantu anda dari aspek ni..bila metabolisme tinggi, banyak tenaga terhasil, berpeluh, lemak2 dibakar dan digunakan sebagai tenaga..kalau tidak, apa yang kita makan, tidak ditukar kan kepada tenaga sebaliknya disimpan sebagai lemak..sebab tulah yang banyak lemak kat perut lah, peha lah..huhu Jadi salah satu kelebihan GLA ni adalah memastikan metabolisme kita pada tahap yang stabil.

A few other clinical studies suggest that the more overweight you are, the more likely the GLA will help.  If your body weight is only 10% above healthy body weight range, GLA is not going to help you losing weight.

Kalau berat setakat 10% gemuk tu takyah lah beria sangat ye..ini bagi yang terlebih berat ni..demi kesihatan kan..jadi GLA sangat membantu 😀

Untungnya, dengan pengambilan GLA ni bukan sahaja dapat membantu penurunan berat bdan tapi juga membantu meningkatkan aspek kesihatan..contoh dari segi kestabilan hormon, mengurangkan sakit PMS mcm senggugut tu kan, eczema, diabetes, masalah kulit, sendi, sakit jantung.. 

Jadi, memang tak rugi lah, malah sangat bagus 🙂

July promo 2014

*memang rugi tak grab masa promo ni..penjimatan berganda lagi..yang ibu2 lepas bersalin tu..silalah ambil..selain stabilkan hormon lepas bersalin (yang mana ramai hadapi masalah period tak teratur, lemak dibahagian perut, rambut gugur, emosi) boleh lah bantu turunkan berat badan 😀 Sebulan sebotol je, tahan 7 bulan punya stok ni..yang penting murah huuuu

source: here n here

 

 

 

Untuk harga yang special, just pm me..:D

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s