SHAKLEE RELATED

Diabetes: Supplement apakah yang sesuai?

Selalunya adaa tulis tentang gestational diabetes jer sbb diri sendiri alami kan..tapi kali ni nak tulis untuk pesakit diabetes pulak..sebab ramai yang mula bertanya kan..

Diabetes ni ada a few types..tapi hari ni nak tulis setiap satu tak sempat lah pulak..maklum lah sabtu hehehe banyak benda nak kene buat..so kali ni adaa just nak bgtahu recommended supplement untuk pesakit diabetes..

sugar control set 001
SUGAR CONTROL SET

Kalau tengok kat atas tu ada 6 jenis kan..plus lagi satu yang paling basic ialah VIVIX..kenapa vivix?

vivix5

Vivix ni bantu membaiki sel dari peringkat DNA lagi..Penyakit2 kronik lazimnya disebabkan kegagalan sel berfungsi dengan baik..contohnya kanser, sebab sel radikal atau abnormaliti pada sel

Diabetes pula lazimnya terjadi disebabkan rintangan insulin dimana membran sel telah rosak menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap insulin..

Apabila binaan asas dlm tubuh rosak, atau tidak normal, inilah punca badan kita sakit..bayangkan kalau rumah kita, tiang2, atau foundation nya retak, rosak, dah pasti rumah kita tak lagi selamat utk diduduki kan? Sama lah juga dengan badan kita.

Bagaimana pula supplement lain boleh membantu?

ESP – Bantu kekal paras gula normal dalam darah dan pembaikan luka

VITALEA– Imbangan vitamin dan mineral yang lengkap

GLA– Beri kesan positive untuk diabetic neuropathy

ZINC– Membantu penghasilan insulian dan pemulihan luka

ALFALFA– Kromium (GTF), membantu stabilkan gula dalam darah

VITAMIN C– Mengukuhkan kapilari dan salur darah

Ini adalah set yang lengkap, walaubagaimana pun, boleh juga ikut budget..ikut keutamaan 🙂

Ingin diingatkan, Shaklee bukan sejenis ubat dan bukan pula untuk merawat, tapi siapa tahu ikhtiar ni boleh membantu anda bebas dari penyakit 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s