ESP · PROSANTE · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · ZINC

ESP atasi masalah KEGUGURAN RAMBUT?

Masalah rambut gugur ni memang satu kebiasaan sebenarnya. Kalau lelaki, usia meningkat mulalah rambut pon kurang lebat..yang wanita pulak selalunya lepas melahirkan anak, masuk bulan kedua lepas bersalin rambut pon gugur dengan hebatnya..time nilah orang2 tua selalu kata ‘oo anak dah mula menyembur la tu..buat buih, sbb tu rambut gugur’ hehe sebenarnye sbb hormon ye..

Masa mengandung, badan kita ni hormon nya mcm roller coaster..tak tentu arah, jadi lepas bersalin pun sama..hormon tu nak kembali ke keadaan asal jadi banyak lah simptom2 aneh ni keluar..cnth nye moody lah, rambut gugur lah..sedih lah..

Kadang2 rambut gugur pon boleh sebabkan wanita atau lelaki tu hilang keyakinan diri..yelah, ilang ensem tau..wanita pulak, rasa kurang cantik..’rambut kan mahkota wanita’ ha..bukan murah2 tu..mahkota okey…

Habis mcm mana nak atasi masalah rambut gugur ni? makin risau, makin banyak pulak yang gugur kang..ESP boleh membantu ke?

Apa ESP ni? dan kaitannya dengan rambut?

ESp ialah energyzing soy protein..iaitu protein berasaskan soya dan pastinya yang terbaik dari Shaklee.

DOUBLE ESP

Energizing Soy Protein

*****************

♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.

♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,

♥ Membekalkan tenaga,

♥ Memberikan rasa kenyang

♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat

♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit

♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)

♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot

♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal

♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

 

Apa pula kaitannye protein dengan rambut?

 

Keratin, the basic building block of your hair, is a protein formed by the combination of 18 amino acids, according to Loreal Hair Science. A sufficient amount of protein is needed in your daily diet for your hair to grow at a healthy rate. The protein in your diet is obtained either from an animal source or from a vegetable source, such as soy protein.

Keratin ni dibentu dr 18 amino asid dan bukan semua dapat dihasilkan oleh badan, dan atas sebab itulah ianya harus diperolehi melalui pemakanan.

Soy products are an excellent source of protein and since hair is primarily composed of protein, a diet rich in soy is beneficial for optimum hair growth
According to Soy Connection, soy protein contains enough of the amino acids to meet biological requirements as long as it is consumed at the recommended level of protein intake. The high quality of protein found in soy benefits your hair and the growth of it without the worry of high cholesterol and saturated fats found in animal products.

Soy foods are a nutritional goldmine – they are high in protein, calcium, fibre, folic acid, B vitamins, potassium and iron – all essential vitamins and minerals for healthy hair.

 

source: here and here

 

Walaubagaimanapun, untuk result yang lebih baik, pastikan anda mengambil protein yang secukupnya bersama zinc (mengukuh dan melebatkan rambut), kolagen (melembapkan rambut dan halang perpecahan rambut) dan set syampoo prosante shaklee 🙂 

 

*Dah pelbagai positive feedback yang saya dapat dari penggunaan set ni..memang tak menyesal 😀

rambut gugur
as usual, ingin cuba pada harga istimewa, just pm 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s