ALFALFA · B COMPLEX · BREASTFEEDING · ESP · KALSIUM · VITAMIN C · ZINC

SET IBU BERPANTANG DARI SHAKLEE~

Selalunye bila dah start pregnant mula dah fikir set berpantang apa yang sesuai..dulu Adaa masa anak first memang blur tak tahu nak guna apa..tgk kakak guna, kita pon nak guna yang tu..tapi sudah nye semua ke tong sampah huhu

resam tradisional melayu

Bukan apa, badan kita ni berbeza2..mcm adaa, jamu memang tak lut..tak tahu lah kenapa..so bila dah pregnant anak kedua, memang decide taknak dah ambil jamu, sebab nya tak memberi kesan langsung pada diri sendiri..so mula mencari alternatif..dan dari masa pregnant anak kedua tu dah mula jumpa Shaklee..asal2 nya google untuk set breastfeeding..dah tu terus decide jelah nak ambil masa pregnant, berpantang dan bf memandangkan set nya semua hampir sama..add on 1 2 jenis je yg beza..so amat lah jimat dan ekonomi hehe

Masih ada yang tanya, set berpantang shaklee ni ada apa ye? Ha meh2 kita lihat

Slide8

Ha..inilah dia as recommended by Shaklee..dan kalo yang nak cepat baik luka tu add je zinc..ini sampai lepas pantang, then Bf anak sampai nak pregnant balik pon boleh ni..mantain kesihatan, kewanitaan..

Kenapa perlunya semua set ni?

Energyzing soy protein (ESP)

  • ESP adalah protein soya Non-GMO yang amat penting dalam kehamilan terutama pada trimester ke 2 dan ketiga kerana pada waktu ini bayi berkembang dengan pantas.
  • Merupakan blok2 pembinaan asas bagi janin dan ibu
  • Membantu dalam penghasilan susu ibu selepas bersalin

Vitamin C Plus

  • Membantu dalam penghasilan kolagen yang juga amat penting dalam pembentukan tulang rawan,otot-otot dan tulang fetus
  • meningkatkan sistem imun bayi dan ibu
  • Mengelakkan kekurangan vitamin c pada bayi selepas lahir (exclusive breastfeeding)

Vitalea

  • Membantu membekalkan zat besi yang secukupnya ketika hamil
  • Elak risiko anemia dan kelahiran kurang matang

Bcomplex

  • Mengandungi asid folik yang sangat penting sepanjang kehamilan dan selepas bersalin
  • Pengambilan yang konsisten membantu mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%
  • membekal kan tenaga, penghasilan hormon dan sel darah merah
  • menyokong sistem saraf

Ostematrix

  • Lengkap dengan magnesium dan vitamin D untuk penyerapan kalsium yang efektif
  • 40% daripada susu ibu mengandungi kalsium, jadi sangat membantu dalam penyusuan susu ibu

Alfalfa

  • Digunakan secara tradisional dalam meningkatkan penghasilan susu ibu (milk booster)
  • Menghalang masalah sembelit dan retensi air

GLA

  • Mengimbangi hormon ibu selepas bersalin 
  • Hormon ibu seperti roller coaster sepanjang kehamilan dan selepas bersalin, jadi GLA memainkan peranan penting bagi mengembalikan keseimbangan hormon dan mebantu keadaan period lebih teratur.

Jadi dah jelas kan kenapa kita memerlukan semua ni?

*Adaa dah ready sebakul untuk berpantang nanti 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s