TESTIMONIAL · VIVIX

Testimonial VIVIX: Kenali SLE dan cara mengawal dengan VIVIX~

Ini lagi satu penyakit yang pada pendapat Adaa sangat jarang didengar tapi kini semakin kerap didengar dimana2..seingat Adaa, first time dgr psl SLE ni masa tengok ANTM (America Next Top Model)..time2 blaja kat UK dulu nilah favorite show nye malam2..Nama model tu Mercedes..dalam cycle ni dia asyik menangis je cerita psl rambutnya yang terlalu banyak gugur, takda harapan untuk hidup,..masa tu Adaa terbayangkan mcm HIV lah..nama pon autoimmune disease..bukan sembarangan ye.. masa tu rasa penyakit ni jauhhh dengan kita..tapi rupanya ramai yang mengidap penyakit SLE ni..huhu

MERCEDES CYCLE 2 ANTM

Apa sebenarnye SLE ni, sekronik mana penyakit ni? Jenguk sikit (sila baca dengan tenang)

Systemic lupus erythematosus (i/sɪˈstɛmɪk ˈlpəs ˌɛrɪθməˈtsəs/), often abbreviated to SLE or lupus, is a systemic autoimmune disease (or autoimmune connective tissue disease) that can affect any part of the body. As occurs in other autoimmune diseases, the immune system attacks the body’s cells and tissue, resulting in inflammation and tissue damage.[1] It is a Type III hypersensitivity reaction in which antibody-immune complexes precipitate and cause a further immune response.

SLE most often harms the heartjointsskinlungsblood vesselsliverkidneys, and nervous system. The course of the disease is unpredictable, with periods of illness (called flares) alternating with remissions. The disease occurs nine times more often in women than in men, especially in women in child-bearing years ages 15 to 35, and is also more common in those of non-European descent.[2][3][4]

There is no cure for SLE. It is treated with immunosuppression, mainly with cyclophosphamidecorticosteroids and otherimmunosuppressants. SLE can be fatal. The leading cause of death is from cardiovascular diseases acquired from corticosteroid therapy. Survival for people with SLE in the United States, Canada, and Europe has risen to approximately 95% at five years, 90% at 10 years, and 78% at 20 years,[4] and now approaches that of matched controls without lupus.

Childhood systemic lupus erythematosus generally presents between the ages of 3 and 15, with girls outnumbering boys 4:1, and typical skin manifestations being butterfly eruption on the face and photosensitivity.[1]

more here

Ini bukan penyakit biasa ye, boleh membawa maut..walaupun tiada Ubat, tapi masih boleh dikawal..InsyaAllah..

Ni adaa kongsikan testimonial pesakit SLE selepas menggunakan VIVIX (atas izin Allah jua)..Namanya Iffah, my high school Junior masa di Sekolah Tun Fatimah dulu..

credit

Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:

  • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat – anemia
  • 1998 – Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
  • 1998 – 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat – sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra – Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
  • 2003 – 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA – modern, homeo, alternatif, syifaa dll… tetapi usaha tidak berjaya…
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis – berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.

Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.

Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini – jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i’d like to stay healthy but with natural ways).

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..

SLE ni simptomnye tak sama bagi semua orang, sebab tu penyakit ni sukar dikesan diperingkat awal..simptomnye berubah-ubah..Sekarang ni Iffah dah semakin sihat, dan berjaya 🙂 (one of Shaklee Top Leader) Syukur pd Allah..kita usaha, Dia menentukan..

Jadi, bg pesakit SLE, jangan berputus asa..InsyaAllah masih ada jalan..

Untuk testimonial vivix yg lain boleh klik VIVIX

*Promo cuma tinggal 9 hari..give a try at lowest price ever 🙂

promo may

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s