CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · TIPS

Kurus?: Slimming set Shaklee + contoh menu sihat untuk diet~

Tadi surfing rasa macam best pulak terjumpa menu untuk mereka yang nak kurus..selain mengambil supplement, makan pon kena sihat kan..kalau dah ambil slimming set shaklee, tapi makan bukan main nak masyuk lagi memang tak kemana lah dietnye tu..Adaa slalu pesan pada customer untuk eat healthy bila mengambil slimming n shape up set shaklee..sebenarnye bukan time nk diet je, all da time kena makan secara sihat ye..bagi yang tak pasti apa lah makan secara sihat tu..ini adaa share contoh menu yang anda boleh gunakan..sama2 kita share:

weight management set

 

 

Breakfast (8:00-9:30 am) – Metabolisme tengah rendah

  • Wholemeal bread – fruit jem/tuna/omelete + cucumber/tomato
  • Avoid (peanut butter/marjerin/mayonesse/cheese)

OR

  • Oat ( 3 in 1 Nestum)/ low fat milk + conflake /whole meal biscuit

OR 

  • 2 half boiled egg/boiled egg

OR 

  • Fruit  (dragon fruit/ kiwi/ grape fruit/ guava ) + yogurt (plain/ kiwi/ strawberry)
  • Avoid (mango/ durian/ banana/ lychee)

Lunch (12:30-1:30 pm) – Metabolisme sedang tiggi

  • 1/2 (half) bowl white/ brown rice + 2 vege + 1 protein  fish/ chicken breast/ lean meat

OR

  •  Noodles  mee hun soup/ soh hoon soup/ spaggetti without cheese
  •  Avoid ( yellow mee/ keaw teaw/ yee mee/ instant noodles)

OR

  • Yong tau fu/ sandwiches/ porridge

 

Dinner (before 8:30 pm)– metabolisme akan rendah semula bila malam.

  • Vege + 1 protein (lean meat/ fish/ egg/ taufu)

OR

  •  Vege + fruits

OR 

  • Fruits + yogurt
  • Avoid ( rice/ noodles/ bread/ biscuit)

Remember :

  • No food taken 2-4 hours before sleep.
  • Exercises 2 times for 1 week.
  • Avoid oily/ santan/ fried/ salty food or cold/ carbonated drink.

Ini lebih kepada western style lah..if yang estern mcm kita ni ada jugak pilihan untuk anda..hehe ni pilih ye, bukan makan semua sekali

Pilihan sarapan pagi ;

Semangkuk oat dan nescafe
Sekeping roti canai dan kuah dal dan secawan teh o
2 keping roti mil penuh , 4 sudu tuna dangan timun dan salad serta air soya.
Semangkuk bijirin fiber dan secawan teh o
2 ketul popia basah dan segelas teh o
2 biji karipap kentang dan secawan nescafe 0
2 keping roti bakar serta jam dan segelas susu.
2 biji telur setengah masak dan secawan kopi.

Pilihan Makanan tengahari.
Padankan dengan air suam dan minum segelas air sebelum makan

1/2 senduk nasi dan 1/2 senduk kacang buncis goreng dan seketul ikan tongkol masak kuah.
1/2 senduk nasi dan 1/2 ikan kembung bakar dan ulaman dan setengah sudu sambal belacan.
Setengah senduk mee hoon goreng
1 mangkuk kecil bubur ayam/ikan dan 1/4 telur masin
Kweyteow sup
1/2 cawan makaroni goreng
1/2 senduk nasi dan 1/2 ekor ikan masak halia (kukus) dan 1/2 senduk sayur campur.
1/2 senduk nasi dan seketul ayam dada masak sup
1/2 senduk nasi dan ayam dada masak paprik.
1 senduk nasi satu mangkuk besar kerang rebus dan cili sos.
1 senduk nasi,tauhu goreng dan satu senduk sayur campur.
1 mangkuk  mee wantan.
1/2 mangkuk pasta
1/2 senduk nasi putih, dan seekor ikan kerisi dan 1/2 senduk sayur kubis
1/2 nasi goreng kampung dan lai chee kang
1/2 nasi putih ,sambal tempe ikan bilis dan sup bayam.

 

Pilihan makanan ganti makan malam

2 ketul popia basah dan jus tembikai.
1 mangkuk rojak buah
Sanwich sardin dan segelas susu rendah lemak.
Sebiji buah naga
5 keping biskut dan secawan milo panas.
1 mangkuk salad buah.
Semangkuk tau fu fa
Satu biji jagung rebus.
Segelas jus tomato.
Seketul tahu sumbat dan segelas soya.
1 ketul pau kukus dan susu rendah lemak
1 cawan yogurt asli

 

punyelah bnyk..ni baru sikit ni..so bolehlah pilih2 yang mana sesuai dengan selera ye..

sumber:

Jom berita & Diaridietkutu

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

One thought on “Kurus?: Slimming set Shaklee + contoh menu sihat untuk diet~

  1. We stumbled over here different web page and thought I should check things out.
    I like what I see so now i’m following you. Look forward to
    going over your web page yet again.

    Like

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s