SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Apa kelebihan mengambil kolagen secara oral?

Collagen Powder Shaklee

Di pasaran sekarang berlambak orang jual kolagen, ade yg cucuk kolagen lah, ade yang bentuk pil, rumpai laut, serbuk..macam-macam..walau apa pun, hari ni nak fokus lebih pada pengambilan secara oral..pengambilan secara oral ni lebih berkesan ye kalau nak tau, dari cucuk2 tu semua huhu dan yang penting, kene cari yang 100% pure and natural..Jangan dengar kolagen tu murah, terus sambar tanpa memikirkan kesan kepada tubuh anda..kalau nak sihat dan cantik sekalipun pastikan kita pilih yang berkualiti.

Sama jugak mcm memilih ayam atau sayur..agak2 anda lah, kalau ayam yang hampir busuk tu lebih murah, dan yang segar ni mahal sikit, anda nak beli yang hampir busuk tadi ke? tak kan..bau pun dah tak selera..huhu sama juga ketika memilih supplement..walaupun ada sesetengah nye murah, tapi benarkan berkualiti? ha..kene jaga2 tu ye..setiap kali nk membeli sesuatu cuba bayangkan teori ayam busuk tadi heheh

Dah kuar topic lak ha..haha nak bgtahu apa kelebihan pengambilan kolagen secara oral ni? Bukan apa, sebab dah ramai yang beli Shaklee Collagen Powder dan kata sangat bagus..ha nak tau lah jugak bagus dari segi apa kan? so let’s read:

Arthritis

Taking oral collagen supplements helps alleviate some of the symptoms of arthritis, particularly rheumatoid arthritis, a type of chronic inflammatory condition that causes inflammation of your joints and surrounding tissues. According to ArthritisMD.com, people who suffer from chronic arthritis have lower levels of collagen in their joints due to the destruction of collagen caused by inflammation. Oral collagen supplementation helps prevent your immune system from destroying your body’s natural collagen. By having enough collagen in your body, you can alleviate joint pain and stiffness associated with arthritis. 

Skin Conditions

Oral collagen supplements help clear up your skin, reducing the appearance of acne, eczema, and even minor cuts and scars. Collagen is needed by your skin for the normal regeneration of healthy skin tissues, and taking collagen supplements can increase your body’s ability to build new skin cells. According to a 2002 article published in the “Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism,” short-term oral collagen supplementation is effective and safe for the treatment of severe acne in teenagers and adolescents. 

Aging

As you get older, your body produces less and less collagen, which not only increases your risk for developing various arthritic conditions, but it can also cause wrinkles and contribute to the visible signs of aging. Collagen supplements for aging typically come in a cream that is applied directly to your skin. However, a 2010 study published in the “Journal of Food Science” found that oral collagen supplementation improved the collagen content and appearance of skin in aged rats, which may have human considerations as well. 

collagen 3 001
Ha, itu dia ye, sekarang ni ramai sangat terdedah dengan arthritis, apatah lagi masalah kulit dan sesuatu yang pasti untuk kita semua iaitu penuaan..semakin kita tua, badan semakin lemah, kolagen semakin kurang dan kita terdedah kepada pelbagai kemungkinan ..jadi sebab itulah bagus untuk kita mulakan dari sekarang, supaya tubuh kita kekal sihat. Mcm kereta juga kita ni kene ade maintenance nya kan..jadi tak salah melabur untuk sesuatu yang berharga..Sakit ni bila datang, memang tak boleh nak buat apa dah..sebab itu ada pepatah yang mengatakan HEALTH IS WEALTH. well its true..cuma orang yang dah pernah merasa kehilangan nikmat sihat ni akan tahu sejauh mana pentingnya kesihatan kan..so? mau cuba?

collagen 5 001

Terlalu ramai customer yang mengakui kelebihan yang mereka dapat dari oral consumption of collagen ni..nak tahu? read here Nak dapatkan pada harga special, just pm me 😀

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

One thought on “Apa kelebihan mengambil kolagen secara oral?

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s