ALFALFA · B COMPLEX · BREASTFEEDING · ESP · KALSIUM · OMEGA GUARD

Shaklee makjun ajaib penggalak susu?

Dulu masa mula2 kenal shaklee, soalan yang sama bermain dalam fikiran saya. beli shaklee dengan harapan miracle could happen, nk susu bnyk2. ye ke boleh? Jom baca jawapan dari mommy Lina

Breastfeeding: Vitamin b dan c tingkatkan pengeluaran susu?

 

.credit to Mommy Lyna tentang tajuk entry kali ini..

Satu malam saya menerima panggilan daripada Lisa, seorang ibu yang mengalami masalah kekurangan susu. Beliau sudah mengambil beberapa milk booster, namun tiada kesan. Malah Lisa terpaksa memberikan anaknya susu formula. Walau bagaimanapun smart baby milik Lisa hanya mahu susu ibu sahaja, dan memuntahkan kembali susu formula yang diberi.

Oleh itu Lisa mahu mencuba set Breastfeeding Shaklee, kerana ia bukan sahaja mengandungi milk booster (alfalfa) malah juga vitamin dan mineral lain yang diperlukan oleh seorang ibu menyusu. Malah saya berpesan kepada beliau supaya kerap diadakan stimulasi dengan mengepam secara kerap.Selepas sehari, saya menghantar SMS kepada Lisa, untuk bertanya khabarnya.

Gembira rasanya mendengar jawapan dari Lisa. Semoga Lisa dapat kembali menyusukan anaknya sepenuhnya tanpa memikirkan masalah tidak cukup susu lagi.

Walau bagaimanapun, set breastfeeding Shaklee bukan makjun ajaib yang boleh mengembalikan susu sesiapa sahaja. Ia merupakah supplement atau pelengkap bagi membantu usaha mengembalikan susu yang dibuat oleh ibu itu sendiri, iaitu:

  1. 1.      Mengepam dengan kerap, sekurang-kurangnya 3 jam sekali.
  2. 2.      Menyusui bayi dengan kerap, mengikut kehendak,menawarkan susu badan kpd bayi.
  3. 3.      Minum air yang banyak (apabila mengambil set ini kerana ia adalah vitamin dan mineral yang concentrated, memerlukan air yang banyak untuk melancarkan proses penyerapan dan sebagainya) iaitu sekurang-kurangnya 3L sehari.
  4. 4.      Banyak berdoa dan berhajat kepada Allah SWT..(for muslim).

Seorang ibu yang mahu mencuba set breastfeeding Shaklee haruslah melengkapkan pengetahuan tentang penyusuan dan teknik pengambilan supplement semulajadi terlebih dahulu, bagi mengelakkan rasa kecewa apabila tidak ada kesan, atau keadaan makin buruk.Dapatkan konsultansi percuma daripada pengedar Shaklee sekiranya anda mengalami masalah selepas mengambil set ini.

 Set ni bukan magic atau ajaib ye..memang ramai yang dah tanya kat adaa kalau ambil set ni memang susu banyak ke..apa yang adaa boleh kata, ini semua satu usaha tapi basic principle memang tak boleh tinggal..kalau nak amek milk booster sebab malas mengepam, malas minum air banyak2..maaflah, memang takda satu makanan atau supplement pon yang dapat membantu..

But for our child sake, tak salah kan kalau kita lebihkan usaha? 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s