Pelbagai

CHANGE UR LIFE~

Hari ni tetiba rasa nak tulis psl perubahan hidup..takdalah panjang pun cuma sekadar memotivasi diri..

quotes 28

 

Change is a pretty BIG word don’t u think? Tapi memang betul..sepanjang hidup ni kalau tak bersedia untuk berubah memang hidup sentiasa di takuk lama..sentiasa selesa dengan apa yang ada..kadang kala bukan selesa dengan kesenangan pon, tapi selesa dengan kemiskinan yang sedia ada, kejahilan yang sedia ada, kesempitan yang sedia ada..tapi kita tak sedar semua tu..

Once in a while, sudden turn would be very good..memang semua orang takut untuk berubah, tapi itu satu keperluan untuk menjadikan diri lebih baik..

Sama juga waktu nak biz online..sungguh tak pernah terfikir dek akal nk buat bisnes sbb dlm hati ni dah tanam dah ‘aku tak minat bisnes’ dan bidang blaja smp ke Master Degree pon dah sah2 takde kene mengena dengan bisnes..tapi last2, keje engineer pon tolak, tup tup buat biz pulak? hehe Itu percubaan untuk diri sendiri..tak cuba berubah, kita tak tahu..dan sekarang memang tak menyesal pun ambil langkah untuk berubah..

Mungkin langkah pertama macam mustahil, susah tapi lama kelamaan kita akan makin jelas dengan perubahan apa sebenarnya yang kita inginkan dan jalan akan menjadi lebih lancar..

Dan untuk merubah hidup, kita perlu ubah diri sendiri dan yakin yang kita mampu mengubahnya!

Just my 2 cents~

quotes 29

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s