OMEGA GUARD

Dilema gemuk selepas bersalin? Jamu? Diet? Mungkin anda cuma perlukan omega :)

Biasanya bila dapat tahu je diri tu pregnant, selain dari gembira dan bersyukur tak terhingga (macam nak menari-nari hehe), kebanyakan wanita dah mula terfikir tentang diri yang akan mengembang, berlemak dan gemuk! Oh no!! Jangan risau ye..semua masalah pasti ada jalan penyelesaian hehe

Selain dari jaga pemakanan sewaktu pantang, pemakaian bengkung, apa lagi yang kita boleh buat? Nak diet, tak sesuai pulak kan sebab pasti ibu-ibu ingin menyusukan bayi..kalo over diet, susu pun segan nak keluar tau..jadi apa yang boleh membantu agak-agaknya ni?

Makan jamu? ye boleh..tapi jika ibu menyusukan bayi selepas lahir, penggunaan jamu kurang sesuai ye sebab boleh meningkatkan risiko jaundice pada bayi..kalau yang dah kene demam kuning tu..mak pulak minum jamu..memang lama lah kuning nye tu dek oi.. So, dinasihatkan agar tidak mengambil jamu sewaktu menyusukan bayi

Jadi nk makan apa ni? Apa kata cuba omega..kenapa? haaaa meh2 baca sikit

Omega 3′s: The Smartest Fat For Health And Weight Loss

According to www.t-nation.com, Omega-3s “burn body fat in 3 different ways”

  • “First off, they allow the body to burn fat in situations where fat burning is turned off, such as after a high-carb meal or after high-intensity exercise (where the body preferentially burns glycogen).”
  • “Secondly, high amounts of omega-3s increase insulin sensitivity. If your body is sensitive to insulin, less insulin is produced after a meal, which means less fat is stored. Similarly, if the body is sensitive to insulin, and the hormone is properly managed, more stored fat is released and incinerated each day.”
  • “Thirdly, omega-3s increase the heat of your cellular “furnaces”, which are otherwise known as the mitochondria and the peroxisomes. Omega-3s make these organelles burn more and more energy, thus turning you into a fat-burning machine.”

As if that weren’t enough to convince you, including more omega 3 in your diet is considered one of the simplest and most effective ways to reduce inflammation. And don’t think I’m just talking about sports injuries. I’m talking headaches, everyday muscular aches, chronic joint pain, arthritis, poor exercise recovery … what’s more, if you’re not consuming foods high in omega 3, or a good quality omega 3 supplement, then not only are you not helping reduce inflammation, you’re actually compounding the problem!

Pengambilan omega bukan sahaja membantu kita bakar lemak yang terlebih-lebih tu tapi juga baik untuk kesihatan..dalam pantang kan sakit-sakit badan lah lenguh lah..dan yang paling penting, membekalkan nutrisi yang sangat penting untuk perkembangan IQ anak yang kita susukan tu..how great is that? 3 in 1 gitu.

 Kenapa Shaklee Omega Guard?

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.

Nak tahu apa beza Omega Shaklee dengan yang ada dipasaran? Boleh go thru link OMEGA GUARD

p/s: Bulan ni promo Omega sedang berlangsung jadi harga memang supersave!

Nak tahu apa lagi yang anda dapat dengan pembelian BUY 6 FREE 1 selain harga runtuh , jom!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s