ESP

ESP: kulit makin gebu, stretch mark pudar, susu bertambah, makin slim, tetap bertenaga semasa bersalin,rambut berkilat,..memang all rounders!

ESP ni memang favorite adaa lah sejak dari dulu dan selamanya heheh selalu cite psl adaa je kali ni nak share sikit testi dari beribu2 testi ttg esp ni..kalo share semua kang smp kesudah tak abes baca hehe nak tau best ke tak esp ni..moh2 tgk sikit ape yang orang kata, bukan adaa kata ye..

esp 5 esp1 esp 2 esp 3 esp 4

 

Ini pula testi yang panjang sikit..hehe credit

Alhamdulillah, dari pregnant minum ESP sampai la anak dah nak 5 bulan ni, badan saya tak terasa penat, walaupun saya sering berpuasa Isnin dan Khamis dan fully breastfeed my youngest (menggantikan puasa yang tertinggal sebelum dan selepas bersalin hari tu — penangan bersalin 1 minggu sebelum Ramadhan). Saya rasa kekal bertenaga dari pagi sehingga malam. If before tidur saya minum ESP, mudah saya nak bangun paginya sebab badan memang rasa segar.

Cerita bestnya, masa saya nak bersalin Julai lepas (tak rasa sakit, sebab saya ada PIH – pregnancy induced hypertension, so kena induced week 38 – kira pi serah diri la), saya bawa bekal ESP untuk kegunaan di hospital. Pagi kena induced tu, saya amik segelas. Rasa sakit nak bersalin tu start around jam 8 malam. Betul2 contraction dalam pukul 10 mlm. Saya masuk labour room pukul 11.29 malam dengan bukaan 4 cm dan baby keluar 11.59 malam. Kelahiran ni dikira sebagai kelahiran pertama sebab yang si abang lahir secara C-sect. (Adik lahir secara normal ye)… Untuk 1st timer mcm saya ni,saya tak rasa penat, walaupun tak pandai nak kawal pernafasan masa nak push baby keluar. Adakah ini disebabkan ESP? Allah maha mengetahui…

Alhamdulillah, rezeki anak, lepas bersalin tu terus keluar susu dan sampai sekarang punsupply susu saya pada baby juga bertambah, kalau lambat pam, sakit jadinya.Susu yang dipam lebih pekat dan nampak macam formula milk (saya selalu duk eskperimen kat diri sendiri, bila minum macam mana, bila tak minum apa kesan dia)…

Bukan rasa segar je, selain dari tu, saya dapat rasakan perbezaan pada kulit saya. Rasa kulit semakin halus dan gebu, sehalus dan segebu kulit baby. Sebab sel pada kulit sentiasa diperbaharui. Saya juga terkejut, selulit pada lengan saya pun macam dah tak de. Kuku dan rambut saya pun semakin berkilat. Tapi yang paling penting, tekanan saya kurang. Dengan kerenah abang yang mahukan perhatian, yang kadang-kadangnya menguji  kesabaran, hehehe… Alhamdulillah… sekarang kalau dia buat hal, takde la saya menjerit2 marah. Senyum and gelak je. (sebab saya ada ambil vitamin yang lain juga selain ESP). Memang terasa perbezaannya di situ.

Bukan saya saja, disebabkan saya fully breastfeed adik, baby boy yang sememangnya diketahui kuat menyusu, anak saya cepat rasa kenyang bila minum susu. Tidur malam memang lena dan hanya akan bangun menyusu bila dah dekat nak subuh(suruh ibu dia bangun subuh la). Kulitnya yang gebu tu, bertambah gebu, dan badannya makin montel.

——————————————————————————————

MY ALL TIME FAVORITE!

Memang beetul, hanya yg dah rasa je tau betapa bestnye esp ni hehe..dan disbbkan kesan yang cukup baik masa preg anak kedua dulu, kali ni adaa mmg teruskan pengambilan esp (sebenarnye mmg tak pernah putus pon dari pregnant-deliver-pantang-bf baby-preg balik) hehe totally awesome!!

Nak tahu lagi tentang ESP nnt adaa share lagi, ataubuat masa ni boleh tengok kat SINI

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s