B COMPLEX · ESP · TESTIMONIAL · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

Kulit tanpa cela dengan ESP, Vitamin E, C dan bcomplex: Baca pengakuan mereka yang mencuba~

Semua orang nak kulit yang cantik, berseri, baik lelaki mahupun wanita..Kalau kulit bertompok, kusam, siapa yang suka kan?

Kali ni Adaa nak share tentang rangkaian set yang kiranya favorite lah dikalangan customer yang nak kan kulit yang lawa mulus gitu..uih mmg sesuai untuk mereka yang mementingkan penjagaan kulit dan kesihatan diri juga..

credit to kak cery
 

ni sebahagian dari chit chat customer kami di forum tertutup ekslusif utk customer kami.. Chit Chat mereka tentang betapa terujanya mereka dgn kesan dari penggunaan suplemen berkaitan penjagaan kulit dan juga ESP….credit to Cik Pau yang dah juga share dlm blognya


Zuera MYzuera : 1week guna set ni mmg kulit x kering…parut jerawat samar2…but still da jerawat lagi…mula2 mkn vit shaklee ni da satu jerawat timbul tang dahi tp sy wt dono je…terus mkn vits shaklee (vita C,B kompleks n E)..atas panduan oleh kak cery…arini dtg keja mmber opis tegur kulit nmpk lain sbb parut2 jerawat dh makin samar2…wow so amazing kan….suke suke suke...sy ke teruskan mkn vita shaklee utk kesan yg berterusan….n kulit sy pun xkering…n yg paling best susu sy pun maintain…n bby dpt nyusu smpai kenyang…ESP….huhu..:)…nyway tqvm buat kak cery yg sudi bg support kt sy…

 

Azlina Mohd Shafie : agreed with u zuera..saya pun sama..comsume set B dan Vit E…(gara-gara teruja baca citer kak arnie..hohoho) then bg tau dkt member saya tgh period..dia pelik eh selalu muka saya berjerawat time2 mcm nie..skrg tak plak..even my boss punya PA pun tegur..muka akak nampak makin cerah la…hehhe..anyway..jerawat yg kuar pun segan2 je..kuar sehari peh tu hilang..tak ada scar bagai..i really2 love vit E…

Izza Fza : setuju dgn semua pngguna set ni..lps consume  4 ari..ada jerawat nak kluar..keesokan pgnya..trus xde jerawat tu..sakit pon xde..pelik bin ajiab..tp tu la yg fza alami..parut2 luka pun makin pudar..mmg beshh…now da msk bln ke2 pnggunaan…kulit muka pon bersih..sbb jerawat segan nak muncul..hehe..

many thnx 2 Ct Nusrat Raihan ^_~

 

Cery MamaFaiz : ‎Zuera MYzuera.. tu u baru try vitamin e, c  bcomplex je… if u minum sekali ESP… perghh… pasti u jatuh cinta forever dgn shaklee. berbaloi2… meh baca kesan ESP ke kulit dan mcm2 lg kesannya

Azlina Mohd Shafie : cery berry, i mkn vit e dgn esp…memula makan vit e sahaja…so dah nampak jerawat dah tak keluar..kalau keluar pun segan2 shj..anyway..nie masuk 5 hari makan esp..wallah la..flawless rasanya..eh eh perasan jap…rugi rasanya berkenalan dgn shaklee terlalu lambat..at least dah jumpa something yg serasi..syukur!

 

Zuera MYzuera : terbaekkk wok….jom ramai2 kita pakat jadi cantikkk…..hehee..hebat shaklee cantikk zuera..ahaks…pepun Syukur sgt2…

Chrysalis Nurul : sy pun baru amek esp…yg sy perasan,kulit muka sy nmpak mcm berseri jek,even berpeluh2 and tak pakai bedak…budak2 sekolah pun tegur,cikgu..cikgu lawa la..haha..sengih sampai telinga…

_____________________________________________

Apa itu ESP?dan kenapa  vitamin C, Vitamin E dan Bcomplex jadi favorite?..Mari baca sebahagian entry lama saya..

kenapa esp (soy protin)..bukannye yang lain2 yang ditekan kan?.lecitin ke calcium ke..alfalfa ke….kenelah ada penjelasan disebalik ni semua kan kan?…kite kene tahu apa yang kita makan..dari segi teori dan sains kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri….??? Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.

Tahukah anda bahawa kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah hidup selama 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru.Dan jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab tu kulit nampak kusam…

Tahukah anda Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protin? dari ikan, ayam, telur, kekacang.Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi?Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati… protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius…last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang….

Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein….Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri….In addition to soy protein, sel tadi juga memerlukan vitamn C untuk membentuk kolagen bagi menambahkan kekenyalan kulit. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit….……..

 

Ada sesetengah dari kita memang sudah dikurniakan kulit yang cantik dan mulus..Tidak perlu bersusah payah ke pusat kecantikan, ..tak perlu tempek segala mcm krim ataupun bergantung pada suplemen sangat..tetapi sesetengah dari kita memerlukan bantuan suplemen untuk memiliki kulit yang cantik..walaubagaimana pun, terpulang kepada anda… …apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan sekelip mata…tetapi pelaburan jangka masa panjang tanpa kita sedari. ..Yang pasti kecantkan itu milik setiap insan…dan ianya datang dari Tuhan…banyakkan berselawat dan jangan lupa berdoa setiap kali melihat cermin…kecantikan luaran itu terhasil dari kecantikan dalaman.. renung2kan


ESP ni mmg best selling item shaklee n percaya atau tidak, mmg inilah protein terbaik dan Adaa sgt3 suka kannya..kalo bukan hot selling takkan stock licin satu Malaysia kan..yang baru masuk ni pon dah limited katenye hehe

P/s: Ingin kan kulit yang cantik dengan lebih cepat? Cubalah kolagen! Special deal untuk anda 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s